Την αντίθεσή του στην έκδοση ευρωομολόγων επαναλαμβάνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο φύλλο της κυριακάτικης εφημερίδας Bild am Sonntag.

«Αποκλείω να μπορέσουν να υπάρξουν ευρωομόλογα μ\’ αυτή την κυβέρνηση» δηλώνει ο Ρέσλερ -μέλος του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP).

Το FDP είναι όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του in.gr ο μικρότερος εταίρος των συντηρητικών κομμάτων CDU-CSU στους κόλπους του ομοσπονδιακού κυβερνητικού συνασπισμού και αξιωματούχοι αυτών των χριστιανοδημοκρατικών ενώσεων έχουν ταχθεί υπέρ των ευρωομολόγων.

«Τα ευρωομόλογα είναι ένα κακό σινιάλο προς τις εθνικές οικονομίες που αποτυγχάνουν στους στόχους τους. Η κάλυψη των κινδύνων άλλων χωρών με τα ευρωομόλογα θα είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την άνοδο των γερμανικών επιτοκίων. Αυτό θα είχε δραματικές συνέπειες για την ανάπτυξη στη χώρα μας» εξηγεί ο υπουργός, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Σάββατο.

Ο Ρέσλερ αποστασιοποιείται επίσης από την πρόταση για μια οικονομική κυβέρνηση της Ευρωζώνης που διατυπώθηκε την Τρίτη από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

«Η οικονομική πολιτική της Γερμανίας θα ασκείται από το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας» λέει ο Ρέσλερ, «για να βάλουμε ένα τέλος σε οποιαδήποτε παρεξήγηση».

Οι σχολιαστές στη Γερμανία εκτιμούν ομόφωνα πως το σημαντικό ρόλο στην οικονομική πολιτική έχει ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μέλος της CDU (Χριστιανοδημοκρατική Ένωση) της Μέρκελ, και όχι ο Ρέσλερ.

Την Παρασκευή ο Ρέσλερ, το κόμμα του οποίου βρίσκεται χαμηλά στις δημοσκοπήσεις, φάνηκε πολύ επιφυλακτικός όσον αφορά στη θέσπιση ενός ευρωπαϊκού φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, όπως προτείνουν το Παρίσι και το Βερολίνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook