Το σφράγισμα της επιχείρησης θα διαρκέσει 11 ημέρες – Επιβλήθηκε και πρόστιμο 39.000 ευρώ

Για άλλη μια φορά σφραγίστηκαν οι καντίνες και οι ομπρέλες στη Χρυσή. Αυτή τη φορά κλιμάκιο από την Αστυνομία, τη ΔΟΥ Λασιθίου και Λιμενικούς, πήγε το μεσημέρι της Παρασκευής και έβαλε λουκέτο στις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Τα συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εντόπισαν προ μηνός στο Γαϊδουρονήσι επιχείρηση με 4 καντίνες που δεν είχε εκδώσει το τελευταίο δίμηνο χιλιάδες αποδείξεις.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, εντοπίστηκαν στις 4 καντίνες, 5 ταμειακές μηχανές οι οποίες ωστόσο, είτε δεν έκοβαν, είτε εξέδιδαν αποδείξεις μαϊμού, δηλαδή οι αποδείξεις εκδίδονταν σε άλλο ΑΦΜ επιχείρησης εστίασης, η οποία είχε κλείσει εδώ και χρόνια.

Μετά από επεξεργασία των στοιχείων, οριστικοποιήθηκε το πρόστιμο στα 39.000 ευρώ και επιδόθηκε προ δεκαημέρου στον πραγματικό ιδιοκτήτη της εκμετάλλευσης. Ακολούθως, η ΑΑΔΕ επανήλθε και επέβαλε δεκαήμερο λουκέτο για το γεγονός της επαναλαμβανόμενης φοροδιαφυγής.

Αν και ο ιδιοκτήτης της εκμετάλλευσης έκανε προσφυγή, τελικά την έχασε καθώς το δικαστήριο την απέρριψε και χθες το απόγευμα μπήκε το «λουκέτο» στις καντίνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook