Πώς θα αλλάξουν οι κατηγορίες και οι ταχύτητες των ανέμων τις επόμενες ώρες και ημέρες

Ο τυφώνας «Ίρμα» έχει φτάσει στις ακτές της Φλόριντα, τις οποίες σαρώνει με ταχύτητες ανέμων 215χλμ/ώρα, ενώ έχουν καταγραφεί ήδη τρεις θάνατοι, καθώς ένα αυτοκίνητο παρασύρθηκε και άλλοι δύο άνθρωποι δέχτηκαν βαριά αντικείμενα στο κεφάλι, σε δύο διαφορετικές περιοχές.

Το δίκτυο CBS, σε συνεργασία με τη μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, παρουσίασε έναν χάρτη με την πρόβλεψη για την εξέλιξη του τυφώνα, ο οποίος αυτή τη στιγμή εκτιμάται σε επιπέδου 4.

Όπως δείχνει ο χάρτης, τις επόμενες ώρες αναμένεται να υποβαθμιστεί εκ νέου σε επίπεδο 3. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι συνέπειες θα είναι λίγες, καθώς οι άνεμοι θα πνέουν με σχεδόν 145 χλμ/ώρα.

Τη Δευτέρα, και ενώ ο τυφώνας θα έχει σαρώσει σχεδόν τη μισή χερσόνησο της Φλόριντα, αναμένεται να υποβαθμιστεί σε επίπεδο 1, με ανέμους που θα πνέουν με ταχύτητες 73 χλμ/ώρα.

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, ο τυφώνας ενδέχεται να μετατραπεί σε τροπική καταιγίδα, με ταχύτητες ανέμων γύρω στα 60 χιλιόμετρα την ώρα. Αργά τη Δευτέρα και το πρωί της Τρίτης, θα έχει φτάσει στην περιοχή του Μπέρμιγχαμ και της Ατλάντα, οι οποίες θα δεχτούν μεγάλες ποσότητες βροχής.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, φτάνοντας στο Νάσβιλ, θα έχει ξεσπάσει το φαινόμενο και θα εκδηλωθούν καταιγίδες μετρίου επιπέδου στην περιοχή.

Δείτε τον χάρτη με την πρόβλεψη…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook