Οι «μόνιμοι» – πλέον – αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλύπτουν τα κενά – Μεγάλο πρόβλημα στην εξεύρεση στέγης για τους εκπαιδευτικούς

Σε όλα τα σχολεία του Νομού Χανίων ξεκίνησε σήμερα η σχολική χρονιά με την κατάσταση σε ότι αφορά στην κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών να είναι καλύτερη από πέρυσι, όπως επεσήμανε ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Μανώλης Μηλιαράκης.

Όπως ανέφερε φέτος η χρονιά ξεκινά με πολύ περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών απ’οτι πέρυσι και τα όποια κενά θα καλυφθούν στην συνέχεια. Όμως  απεύθυνε έκκληση στους ιδιοκτήτες κατοικιών να ανοίξουν τις πόρτες τους στους εκπαιδευτικούς  καθώς υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην εξεύρεση στέγης.

Μάλιστα εξέφρασε τον φόβο πως θα γίνονται προσλήψεις  στα Χανιά αλλά οι εκπαιδευτικοί δεν θα τις αποδέχονται από την στιγμή που δεν θα μπορούν να νοικιάσουν σπίτι.

 

 

 

Ο κ.Μηλιαράκης παρέστη στον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, μαζί με τον αντιδήμαρχο Χανίων Μιχάλη Βλαχάκη, τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δ.Χανίων Νίκο Βλαζάκη και τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Χανίων Ιωάννη Βλαχάκη.

Μάλιστα σήμερα στα σχολεία διενεμήθησαν από την τροχαία ενημερωτικά φυλλάδια ενώ όπως είπε ο κ.Βλαχάκης θα εντατικοποιηθεί η παρουσία της τροχαίας έξω από τα σχολεία.

 

Στον αγιασμό στο 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Απόστολος Βουλγαράκης ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

 

 

Στον αγιασμό παρέστη και η αντιδήμαρχος Χανίων Ελευθερία Αλιφιεράκη η οποία ανάγνωσε το μήνυμα του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα. 

Στο μεταξύ σε μήνυμά του για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο προιστάμενος Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων  Στέλιος Ζερβάκης, αναφέρει.

Αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί μας γονείς, αγαπητοί συνάδελφοι/φισσες.
Ένα ακόμη πολύτιμο ταξίδι στη γνώση και στη δημιουργία ξεκινά σήμερα. Είμαστε έτοιμοι να οδηγηθούμε σε νέα μονοπάτια, σε νέες εμπειρίες, να προσφέρουμε εφόδια.
Με τη συνεργασία όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας είμαστε σίγουροι ότι η νέα σχολική χρονιά θα κυλήσει ήρεμα, δημιουργικά ευχάριστα και αποτελεσματικά. 
‘Έχουμε υποχρέωση να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η νέα γενιά να ζήσει σε ένα πιο δίκαιο, πιο αληθινό, πιο ανθρώπινο κόσμο. Να μην της στερήσουμε την ελπίδα για αυτό.
Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με χαμόγελο και αισιοδοξία κι αυτό το μήνυμα να πάρετε σήμερα μαζί σας. Εμείς, βρισκόμαστε εδώ για να εκπληρώσουμε το χρέος μας απέναντι σε αυτή τη γενιά, τη γενιά του αύριο.
Είναι απολύτως βέβαιο ότι όλοι μαζί θα «καταθέσουμε» το μεράκι και τη φαντασία μας, τη γνώση και τη δημιουργικότητα μας, για να προσφέρουμε σ΄ αυτή τη γενιά το μέλλον που της αξίζει.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook