Στη συνέντευξη Τύπου των ιατρικών συλλόγων, που δόθηκε στο  υπό κατάληψη από γιατρούς αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, παρέστη και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, ο οποίος μίλησε για κοινό αγώνα γιατρών-φαρμακοποιών.

Κινητοποιήσεις γιατρών

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ, μέχρι και την επόμενη Πέμπτη, απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά, τριήμερη πανελλαδική απεργία -μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου- Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, για την Πέμπτη και την Παρασκευή. Παράλληλα, σε 24ωρη απεργία προχωρά την Παρασκευή το υγειονομικό προσωπικό του ΙΚΑ.

\”Δεν θα αποσύρουμε ένα σχέδιο νόμου που φέρνει το γιατρό πιο κοντά στον πολίτη\” απαντά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Πού μπορούν να απευθυνθούν οι πολίτες:

Με κοινή απόφαση υπουργών Υγείας και Εργασίας, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν από Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου, να απευθύνονται, μέσω των γραφείων του ΙΚΑ, στους 12.500 γιατρούς του Ταμείου των Δημοσίων (ΟΠΑΔ) και στους 4.500 γιατρούς του Οργανισμού Ασφάλισης των Ελεύθερων Επαγγελματιών, καθώς και στα Κέντρα Υγείας και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Οι γιατροί θα πληρώνονται από το ΙΚΑ για τις επιπλέον υπηρεσίες που θα παρέχουν.

Ωστόσο, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά απειλούν με πειθαρχικές κυρώσεις όσους γιατρούς του ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ δέχονται τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Παράλληλα, την αντίθεσή της στη στάση που κρατούν οι γιατροί εκφράζει με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών ΕΣΥ.

Κινητοποιήσεις φαρμακοποιών

\”Ρολά\” κατεβάζουν την Παρασκευή και τη Δευτέρα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Στην Αθήνα, τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, ενώ την ίδια ημέρα θα συνεδριάσουν εκ νέου τα συνδικαλιστικά όργανα των φαρμακοποιών, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους. Το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook