Κάλεσμα στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο στις 21 Σεπτέμβρη ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στο Αναπτυξιακό Συνέδριο στο Ηράκλειο, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

“Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου καλεί τους συναδέλφους να απαντήσουν δυναμικά- μαχητικά και να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο στις 21 Σεπτέμβρη στις 6μμ στην πλ. Κορνάρου, ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στην “αναπτυξιακή” φιέστα της Κυβέρνησης στο Ηράκλειο.

Η κυβέρνηση με την κατάθεση στη Βουλή του νέου νόμου για τα εργασιακά και τις μειώσεις των συντάξεων συνεχίζει την επίθεση επιβεβαιώνοντας ότι τα αντεργατικά μέτρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, συνοδεύει την αντεργατική πολιτική με μια τεράστια προσπάθεια εξαπάτησης των εργαζομένων με σκοπό να παρουσιάσει τη βαρβαρότητα που υλοποιεί ως κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι πραγματικά.  Το παραμύθι της ″δίκαιης ανάπτυξης″, της επιστροφής στην ″κανονικότητα″, της ″βελτίωσης″ της ζωής των εργαζομένων έχει στόχο να αποπροσανατολίσει και τελικά να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους σε μια φρούδα προσμονή για απαλλαγή από τα προβλήματα και βελτίωση της ζωής τους που όμως κάτω από την προοπτική της καπιταλιστικής ανάπτυξης δεν πρόκειται να υπάρξει.

Η ανάπτυξη που προαναγγέλλει η κυβέρνηση είναι μια ανάπτυξη που προϋποθέτει το τσάκισμα όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προϋποθέτει ακόμη πιο χαμηλούς μισθούς, ακόμη πιο φθηνή ασφάλιση, μικρότερες συντάξεις, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις που θα υπηρετούν τα ″θέλω″ των μεγαλοεπιχειρηματιών και τις συνθήκες της  κερδοφορία τους.  Η κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς φανερώνει ποιες είναι οι  πραγματικές στοχεύσεις. Κυβέρνηση – κεφάλαιο – ΕΕ – ΔΝΤ συνεργάζονται για να εδραιώσουν παραπέρα την βαρβαρότητα που ζούμε, να εξασφαλίζουν στα μονοπώλια, στους μεγάλους επιχειρηματικούς κύκλους νέα προνόμια και μεγαλύτερα κέρδη. Θέλουν πάση θυσία να ενισχύσουν τους επιχειρηματίες με την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, το τσάκισμα κάθε έννοιας δικαιωμάτων.

Έχουμε πλέον τεράστια πείρα για να διακρίνουμε ″τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα″ από όσα πραγματικά έχουμε ανάγκη και είναι βέβαιο πως για να γίνουν πραγματικότητα χρειάζεται να προσπαθήσουμε, να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Η αλήθεια είναι πως περισσότερο από κάθε άλλη φορά όλοι έχουμε ανάγκη τον αγώνα και ο αγώνας μας έχει όλους ανάγκη. Βάζοντας στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και συμφέροντα.  Μόνο σε αυτό τον δρόμο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Να ενισχύσουμε την πάλη μας μέσα στους χώρους δουλειάς για αυξήσεις στα μεροκάματα, συνολική βελτίωση των όρων δουλειάς, των  μέτρων για την υγιεινή και την ασφάλεια. Τα ομολογημένα σχέδια τους είναι μια αδιάψευστη απόδειξη ότι η αντεργατική επίθεση θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει.

Μόνο μια επιλογή έχουμε. Καλούμε όλους τους συνάδελφους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, 6μμ πλατεία Κορνάρου. Αποφασιστικά, μαζικά, οργανωμένα απαντάμε στο ψέμα και την κοροϊδία. Απορρίπτουμε την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Παλεύουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας. προετοιμάζουμε την κλιμάκωση της πάλης. Δεν παραιτούμαστε από τις διεκδικήσεις μας”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook