Από πού προέρχεται το ιδιαίτερο χρώμα του και με ποια πιάτα ταιριάζει

Την παράδοση αιώνων που θέλει το κρασί να είναι λευκό, κόκκινο ή ροζέ αποφάσισε να σπάσει μια ισπανική εταιρεία βγάζοντας στην παραγωγή το πρώτο μπλε κρασί το οποίο θέλει να κατακτήσει τις ΗΠΑ.

Οι Ισπανοί οινοποιοί προώθησαν το Gik Live σε μια προσπάθεια να αψηφήσουν τους παραδοσιακούς κανόνες στην παραγωγή αλκοόλ.

Το λεγόμενο μπλε κρασί έχει ήδη πωληθεί σε 25 χώρες, συμπεριλαμβανομένου και του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τον Independent.

Οι κατασκευαστές πίσω από το νέο ποτό είναι έξι Ισπανοί στην ηλικία των 20, χωρίς εμπειρία στην οινοποίηση, αφού σύμφωνα με τους ίδιους, κανείς «δεν χρειάζεται να μελετήσει τη βίβλο της οινολογίας για να απολαύσει λίγο κρασί» και μέσα σε όλο αυτό το πρωτοποριακό κλίμα, δημιούργησαν ένα κρασί χρώματος μπλε.

Το Gik είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τους παραγωγούς από ένα άγνωστο μείγμα λευκών και κόκκινων σταφυλιών που κατά κύριο λόγο προέρχονται από αμπελώνες της Γαλλίας και της Ισπανίας.

Η μπλε απόχρωσή του προέρχεται από τις ανθοκυανίνες, μια χρωστική που βρίσκεται στη φλούδα του σταφυλιού και λίγο χρώμα που προκύπτει από το εκχύλισμα του φυτού Isatis tinctoria, ενώ του προστίθεται κι ένα μη θερμιδικό γλυκαντικό.

Ο χυμός τους παίρνει την μπλε απόχρωση από τις ανθοκυανίνες, μια χρωστική που βρίσκεται στη φλούδα του σταφυλιού και λίγο χρώμα που προκύπτει από το εκχύλισμα του φυτού Isatis tinctoria.

Το συγκεκριμένο κρασί ταιριάζει ιδανικά με σούσι, νάτσος με γουακαμόλε, καρμπονάρα και καπνιστό σολομό, ενώ το χρώμα του φαίνεται ότι συνδέεται με την κίνηση, την καινοτομία, την αλλαγή, τη ρευστότητα και το άπειρο.

Όσον για τα σχόλια του κόσμου, κάποιοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι και λένε ότι το περίμεναν πώς και πώς να έρθει στην Αμερική άλλοι πάλι λένε ότι δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook