Στη διάψευση δηλώσεων του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα περί μονιμοποιήσεως 16 μετακλητών υπαλλήλων του πρωθυπουργικού γραφείου προχώρησε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Την ίδια στιγμή που 16 μετακλητοί υπάλληλοι του πρωθυπουργικού γραφείου μονιμοποιούνται, 33.000 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, έργου μένουν στο δρόμο, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αντίθετες ευρωπαϊκές οδηγίες και νομολογία που συνηγορεί στην τακτοποίησή τους» είχε δηλώσει ο κ. Τσίπρας έπειτα από συνάντησή του με το Πανελλήνιο Συντονιστικό των Συμβασιούχων.

Το πρωθυπουργικό γραφείο σε ανακοίνωσή τους απάντησε ότι «στο πλαίσιο των πρόσφατων αλλαγών που έγιναν στις υπηρεσίες του Γραφείου του Πρωθυπουργού, σε καμία από αυτές τις 16 θέσεις μετακλητών υπαλλήλων στις οποίες αναφέρθηκε δεν υπήρχε προσωπικό που να υπηρετεί και η θέση του να μετατράπηκε σε θέση μονίμου υπαλλήλου κλάδου ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού. Σε καμία από αυτές ούτε σε κάποια άλλη». 

Και διευκρινίζει ότι «έγινε απλώς και μόνο μετατροπή θέσεων προσωπικού και όχι μετατροπή σχέσης εργασίας υπηρετούντων σ' αυτές υπαλλήλων. Δηλαδή, καμία σχέση εργασίας μετακλητού υπαλλήλου που εργάζεται στις υπηρεσίες του Γραφείου του Πρωθυπουργού δεν μετατράπηκε σε σχέση εργασίας μονίμου υπαλλήλου. Οι δε προβλεπόμενες θέσεις μονίμου προσωπικού παραμένουν μέχρι σήμερα κενές».

«Στην περίπτωση που μελλοντικά παραστεί ανάγκη κάλυψης των προβλεπόμενων θέσεων μονίμων υπαλλήλων με διορισμό, είναι αυτονόητο ότι θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται για το μόνιμο προσωπικό του δημοσίου τομέα» συμπληρώνει η ανακοίνωση.