Ανακοίνωση της συλλογικότητας “Ποδηλάτρεις” για τα πλαστικά κολωνάκια που έβαλε ο δήμος σε πολλούς δρόμους στην πόλη των Χανίων.

“Ο δήμαρχος Χανίων έδειξε ότι επιτέλους προσπαθεί.

Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να γεμίζεις μια πόλη κολωνάκια, αλλά τουλάχιστον είναι “μια κάποια λύσις” απέναντι στους βαρβάρους των δρόμων. Θα ήταν ακόμα πιο αποτελεσματική λύση αν ήταν και μεταλλικά, γιατί ως γνωστόν το πλαστικό είναι εύθραυστο:

Εφόσον λοιπόν ξεκίνησαν να εφαρμόζονται ιδέες που υπάρχουν εδώ και χρόνια, μένει να δούμε και την τροχαία να βοηθάει. Γιατί όταν σε μια πόλη όπου ο κόσμος σκοτώνεται και μένει ανάπηρος με «χανιώτικους» ρυθμούς κάποιοι οδηγοί επιμένουν ότι “φταίνε οι τουρίστες / οι Αθηναίοι / οι δρόμοι” και όταν οι πεζοί δεν μπορούν να περπατήσουν γιατί “5 λεπτά θα κάνω, πώς κάνεις έτσι»,  φαίνεται πως μόνο ο συνεχής και αυστηρός έλεγχος μπορεί να βάλει μια τάξη.

Τώρα λοιπόν είναι η στιγμή να αρχίσουμε να βλέπουμε άλλα νούμερα από την τροχαία. Όχι πόσοι έλεγχοι έγιναν και πόσα πρόστιμα γράφτηκαν, αλλά πόσες ζωές λιγότερες θα χαθούν ως του χρόνου, πόσοι λιγότεροι θα μείνουν ανάπηροι, πόσο καλύτερη θα γίνει η ζωή στην πόλη μας… 
…και ακόμη και πόσο λιγότερο ρεζίλι θα γίνουμε στους ξένους επισκέπτες, που αργά ή γρήγορα θα μας συγκρίνουν με άλλους προορισμούς και ξαφνικά θα ανακαλύψουμε ότι ένας φάρος δεν αρκεί, ειδικά όταν γίνεται καντήλι.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook