Σοβαρές καταγγελίες μία διαπίστωση και ένα ερώτημα

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε χθες την ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων και του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, όπου σε ένα κείμενο κόλαφος, κάνουν μία σειρά από πολύ σοβαρές καταγγελίες.

Καταγγελίες για την υπολειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας λόγω «παράξενων» μετακινήσεων προσωπικού, για συγκεκριμένες προτιμήσεις της Διοίκησης σε προσωπικό και όπως αναφέρουν, για φαινόμενα αυταρχισμού, εκδικητικές πρακτικές και παρεμβάσεις στο ιατρικό έργο (!!). 

Το τελευταίο μάλιστα είναι πολύ σοβαρό, αφού όταν κάποιος ή κάποιοι που δεν είναι γιατροί, αποφασίζουν για την νοσηλεία ενός ασθενή αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του.

Σήμερα το πρωί, συζητώντας το θέμα με έναν πολίτη, με ρώτησε αν θα πάρουν θέση τα κόμματα. 

Του απάντησα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων δείχνει γενικά μεγάλη ευαισθησία σε τέτοια θέματα. Στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν θα πάρει θέση, αφού η Διοίκηση του Νοσοκομείου είναι επιλογή της παρούσας κυβέρνησης και όπως γίνεται πάντα με όλες τις κυβερνήσεις, ποτέ δεν θα τα βάλουν με τους δικούς τους. Βέβαια, η πρακτική αυτή είναι λάθος και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά δεν θα έπρεπε να κοιτάει με στενά κομμάτικα κριτήρια τέτοια θέματα, αφού πάντα στηρίζει με ανακοινώσεις θέματα που έχουν να κάνουν με εργαζομένους, το κοινό καλό και την λειτουργία του κράτους και τους πολίτες.  

Το ερώτημα είναι αν θα πάρουν τα υπόλοιπα κόμματα θέση για την κατάσταση που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ενώ σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον αν υπάρξει απάντηση από την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook