Λόγω καθυστερημένης τοποθέτησης του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού

Κλειστό παραμένει το ειδικό σχολείο Γραμβούσας ενώ εκκρεμεί η τοποθέτηση διευθυντή και εκπαιδευτικών αλλά και εργασίες συντήρησης στον εξωτερικό χώρο του σχολείου, τις οποίες ο δήμος δεσμεύεται να ξεκινήσει άμεσα.

Σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Εμμ. Δερουκάκης, εξηγεί ότι ο δήμος Κισσάμου έδωσε προτεραιοτητα να γίνουν εργασίες που απαιτούνταν σε  σχολεία του δήμου που αναμένονταν να ανοίξουν κανονικά ενώ στο ειδικό σχολείο της Γραμβούσας κάτι τέτοιο θα γίνει εφόσων γίνει η τοποθέτηση εκπαιδευτικού προσωπικού.

Όπως αναφέρει ο κ. Δερουκάκης σε δήλωσή του:

Σχετικά το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κισσάμου (ειδικό σχολείο Γραμβούσας) και την κατάσταση του εξωτερικού χώρου θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: 

Όταν πρόκειται για σχολεία δεν μπορούμε να κρύβουμε τα προβλήματα ”κάτω από το χαλί”. Μια λεπτομέρεια όμως είναι, που δεν της δόθηκε η σημασία που ίσως θα έπρεπε. Στο σχολείο δεν έχει χτυπήσει το πρώτο κουδούνι καθώς δεν έχει γίνει ακόμα τοποθέτηση διευθυντή και εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα το σχολείο να παραμένει κλειστό. Έγινε (και φέτος) μεγάλη προσπάθεια για να ολοκληρωθούν έγκαιρα όλες οι απαραίτητες εργασίες, σε όλα τα σχολεία του Δήμου, ώστε να είναι έτοιμα την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους. Μετά από ένα ”γεμάτο” καλοκαίρι που δεν έχει ακόμα τελειώσει, οι υπηρεσίες του Δήμου έπραξαν το αυτονόητο και μάλιστα με -κατά κοινή ομολογία- επιτυχία, με πρωτεργάτες και συντονιστές τους προέδρους των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας (Βασίλης Γλαμπεδάκης και Μιχάλης Κουφάκης). Ο λόγος λοιπόν που δεν πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες δεν είναι άλλος από την μη προς το παρόν λειτουργία του σχολείου. Θα ήθελα λοιπόν να καθησυχάσω όσους (δικαιολογημένα) αντιδρούν και ανησυχούν καθώς και στο συγκεκριμένο σχολείο θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης απλά λόγω περιορισμένου χρόνου, αλλά και μη λειτουργίας του, δόθηκε προτεραιότητα στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου.

Οι εργασίες σε όλα τα σχολεία θα συνεχιστούν, αν και βρίσκουμε καθημερινά μπροστά μας ελλείψεις και παραλείψεις δεκαετιών. 
Ας επικεντρωθούμε λοιπόν όλοι μας στο πως θα χτυπήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το πρώτο κουδούνι στο σχολείο και ας θεωρήσουμε την βοήθεια του Δήμου δεδομένη, ειδικά για το συγκεκριμένο σχολείο. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook