Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14/09, ώρα 18:15 στην αίθουσα Ποσειδών του Συνεδριακού Κέντρου του ΜΑΙΧ. 

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της η Ελληνική Βοτανική Εταιρεία (ΕΒΕ) (www.hbs.gr) οργανώνει το 15ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Η Ευρωπαϊκή και η Εθνική Στρατηγική για τη Διατήρηση της Φυτικής Ποικιλότητας στην Ελλάδα» (http://hbs2017.maich.gr/), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ) από 14 έως 17 Σεπτεμβρίου 2017. Στο συνέδριο αυτό προβλέπεται η συμμετοχή περίπου 150 επιστημόνων και φοιτητών από τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των πρόσφατων ερευνών τους.

Παρασκευή και Σάββατο 15 & 16.9.2017 (όλη την ημέρα): Συνεδρίες με προφορικές και αναρτημένες παρουσιάσεις, Στρογγυλές Τράπεζες.

Την Κυριακή 17.9.2017 7.00 πμ προγραμματίζεται  βοτανική εκδρομή – διάσχιση φαραγγιού Αγ. Ειρήνης και κατόπιν  μετάβαση οδικώς στο χωριό Κουστογέρακο, όπου o Πολιτιστικός Σύλλογος Κουστογεράκου-Σελίνου “Καντανολέων” σε συνεργασία με το Δήμο Καντάνου-Σελίνου θα έχει ετοιμάσει ένα παραδοσιακό κέρασμα.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται με κύριο χορηγό  το  Πράσινο Ταμείο και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης .

Πρόεδρος της ΕΒΕ:  Παναγιώτης Δημόπουλος ,Καθηγητής Παν/μίου Πατρών,

Πρόεδρος του Συνεδρίου:  Κωνσταντίνος Θάνος, Καθηγητής Εθνικού & Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook