Ο Αγιασμός έγινε δίπλα στα βοθρολύματα

Ένα θέμα που έχει αναδειχτεί και παλαιότερα φέρνει μεταξύ άλλων, στο προσκήνιο ένας ο διοικητικός Γιάννης Σαριδάκης. Όπως αναφέρει στο μήνυμα του, τα εγκαίνια του Γυμνασίου της περιοχής έγιναν δίπλα στα “βροθρολυματα” που υπάρχουν στο κανάλι ανάμεσα στο γυμνάσιο και τον παιδικό σταθμό. 

Ο κ.Σαριδάκης δεν παρέλειψε να αναφέρει εξίσου ότι από τα εκατομμύρια που διαθέτει ο Δήμος Χανίων για την κατασκευή 8 σχολικών μονάδων, “δε καταλήγει ούτε δεκάρα στα σχολεία της Σούδας”.  

“Τη Δευτέρα 11/9/17, έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός στα Σχολεία για το ξεκίνημα της Νέας Σχολικής χρονιάς. 

Έτσι, με τη σχετική συγκίνηση μαζί με τους υπόλοιπους γονείς, παρακολουθήσαμε την τελετή στο Γυμνάσιο Σούδας και στο τέλος της τελετής, ακούσαμε, τα πραγματικά υπέροχα λόγια που είπε ο άξιος εφημέριος Σούδας στα παιδιά και η καινούρια Γυμνασιάρχης.

Βέβαια από τη Δημοτική Αρχή, δεν καταδέχθηκε να παραβρεθεί κανένας εκπρόσωπος και εφέτος.

Στη συνέχεια μίλησε και ο φίλος και ικανός Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, ο οποίος μεταξύ των άλλων, είπε ότι «μεταφέρει σχετικό μήνυμα του κ. Δημάρχου, ο οποίος δεν μπορούσε να παραβρεθεί».

Μετέφερε και την είδηση ότι εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων συνολικού προϋπ/σμού κάποιων εκατομμυρίων εκατομμυρίων ευρώ,(δεν άκουσα τον ακριβή αριθμό), από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή.
φίλε Πρόεδρε Με όλο το σεβασμό:

1) Σας γνωρίζω ότι ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας, εκπροσωπεί μόνο τη Δημοτική Ενότητα. Τα μηνύματα του Δημάρχου τα μεταφέρουν οι εκπρόσωποι του που είναι οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας. 

2) Από τα εκατομμύρια που κατάφερε η Δημοτική Αρχή να διαθέσει στα Σχολεία του Δήμου, σύμφωνα με την επίσημη δήλωση που έκανε ο κ. Δήμαρχος προ ημερών στους δημοσιογράφους, στα Σχολεία της Σούδας, δε καταλήγει ούτε δεκάρα, σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Δημάρχου, που  λέει κατά λέξη: «Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα για τα Χανιά. Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα! Ίσως είναι η μεγαλύτερη επένδυση σε υποδομές, που έχει πετύχει μεταπολεμικά δημοτική αρχή στα Χανιά. Αυτή η εξαιρετικά θετική εξέλιξη για τα Χανιά μας, δείχνει ότι τα Χανιά διαθέτουν μία ικανή και αποτελεσμα-τική Δημοτική Αρχή και αποδεικνύεται ότι όταν δουλεύουμε με στόχους, σχέδιο, γνώση και επιμονή, προσηλωμένοι στην εντολή των συμπολιτών μας να υπηρετούμε τα συμφέροντά τους, τότε μπορούμε να επιτύχουμε στόχους, που φαντάζουν ακόμα και ανέφικτοι».

3) Θα σας παρακαλούσα θερμά, αντί να περιμένετε τα εκατομμύρια που θα μοιράσει ο Δήμαρχος στη Σούδα και αντί να πανηγυρίζει ότι ξεκίνησε η κατασκευή αλσύλλιου στν  κάτω Σούδα, να φροντίσετε να στείλει ο Δήμος ένα συνεργείο του να καθαρίσει τα , βοθρολύματα διπλα στο κανάλι απορροής των νερών της βροχής, που βρίσκεται ανάμεσα στο Γυμνάσιο Σούδας και στο παιδικό σταθμό, που καλύπτει σε μήκος όλο το οικοδομικό τετράγωνο. Τα  βοθρολύματα που περιέχει, πλησιάζουν αν δεν υπερβαίνουν το ένα μέτρο, περίπου 70 Μ3  ! 

Το κανάλι αυτό, όπως γνωρίζετε περισσότερο από εμένα, έχει να καθαριστεί, από τότε που καταργήθηκε ο Δήμος Σούδας το 2010!

Έτσι που πάει η Δημοτική Αρχή και τρία χρόνια από τότε που ανάλαβε αντί να ασχολείται με το παρόν, ασχολείται αποκλειστικά με το σχεδιασμό του μέλλοντος.

Έτσι, όταν θα έρθει το μέλλον, δεν θα βρεί Δημότες και μέχρι τότε, οι μαθητές του Γυμνάσιου Σούδας και τα παιδιά του παιδικού σταθμού, θα αναπνέουν τις όλο υγεία αναθυμιάσεις του παραπάνω καναλιού.”

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook