Η απονομή των πτυχίων ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας στους απόφοιτους της 42ης σχολής αρχαρίων, που λειτούργησε υπό την αιγίδα του ΠΟΙΑΘ, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Η πρόεδρος του ΝΟΧ Χαρούλα Πράπα-Μυλωνάκη συνεχάρη τους απόφοιτους και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο των υπευθύνων του τμήματος, που λειτουργεί από το 1984.

Αναλυτικά στην επίσημη ενημέρωση του ΝΟΧ αναφέρονται τα εξής:

Πραγματoποιήθηκε στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου Χανίων η απονομή των πτυχίων ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας στους αποφοίτους της 42ης σχολής αρχαρίων, που λειτούργησε υπό την αιγίδα του ΠΟΙΑΘ.

Η πρόεδρος του ΝΟΧ, Χαρούλα Πράπα-Μυλωνάκη συνεχάρη τους απόφοιτους και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι υπεύθυνοι του τμήματος, το οποίο λειτουργεί από το 1984, τότε που ο ΝΟΧ -πρωτοπόρος στον τόπο- ξεκίνησε το άθλημα. Η κυρία Πράπα-Μυλωνάκη αναφέρθηκε στην πολυετή συνεργασία με το βασικό εκπαιδευτή, Μάκη Βασιλάκη και ευχαρίστησε τους προσκληθέντες να διδάξουν, Κωνσταντίνο Μανιουδάκη, Εμμανουήλ Λέκκα -πρώην διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας -και Κωνσταντίνο Νικολαντωνάκη, υπαρχηγό της Εθελοντικής Ναυαγοσωστικής Μονάδας του ΝΟΧ.

Ο υπεύθυνος ανάπτυξης του τμήματος, κ. Μανιουδάκης, αναφέρθηκε στο σκοπό της σχολής και τους τομείς εκπαίδευσης, επισημαίνοντας ότι τα πτυχία που απονέμονται είναι του ΠΟΙΑΘ, υπό την αιγίδα του οποίου και σύμφωνα με τον κανονισμό εκπαίδευσης, οι σχόλες λειτουργούν από το 1984. Προέτρεψε δε τους απόφοιτους να συνεχίσουν την ιστιοπλοϊκή δραστηριότητά τους προς απόκτηση της απαιτούμενης εμπειρίας για να κυβερνήσουν σκάφη και τους δίνεται η ευκαιρία είτε ως πληρώματα των ναυταθλητικών σκαφών του τόπου μας, είτε με το εκπαιδευτικό σκάφος του ΝΟΧ, «Θαλασσοπόρος». Ειδικώς για το σκάφος αυτό, ο κ. Μανιουδάκης σχολίασε ότι στο πλαίσιο μιας πολυετούς εποικοδομητική συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, ο ΝΟΧ το διαθέτει για την γνωριμία των φοιτητών με το άθλημα και τη δημιουργία μιας συνεχώς ανανεούμενης ιστιοπλοϊκής ομάδας του Πολυτεχνείου. Από την πλευρά του, το Πολυτεχνείο Κρήτης συμβάλλει οικονομικά στην συντήρηση του σκάφους και αυτό εκτιμά δεόντως ο ΝΟΧ.

Ακολούθησε η απονομή πτυχίων στους αποφοίτους της σχολής, Οι οποίοι ήταν οι εξής: Νούσιας Αλέξανδρος, Βαλλιανάτος Διονύσιος, Πανταζής Ιωάννης, Χατζηλάρης Ελευθέριος, Μπριλλάκης Αντώνιος-Βασίλειος, Στεργίου Δημήτριος, Πολυχρονάκης Νικόλαος, Κουρκουνάκης Κωνσταντίνος και Πανταζή Ιωάννα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook