«Ο σκύλος ήταν οκτώ φορές πάνω από το όριο για το ναρκωτικό», δήλωσε ο κτηνίατρος

Ένα Staffordshire Bull Terrier που πιθανότατα έφαγε κρακ κοκαΐνης σκότωσε το αφεντικό του ενώ κινηματογραφούσε ένα ντοκιμαντέρ για τα ναρκωτικά.

Ο Mario Perivoitos, ο οποίος εργαζόνταν στον τομέα της πληροφορικής, πέθανε στο νοσοκομείο λίγο μετά την επίθεση του «Major».

Ο Perivoitos είχε σοβαρές δαγκωματιές στο πρόσωπο και το λαιμό του, εκτεταμένη αιμορραγία και ο λάρυγγας του καταστράφηκε, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Συνάδερφοι του, οι οποίοι κινηματογραφούσαν μαζί του για λογαριασμό του BBC, βρίσκονταν μαζί του στο σπίτι του στο Βόρειο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του συμβάντος, και κάλεσαν ασθενοφόρο ενώ παράλληλα προσπάθησαν να τραβήξουν τον σκύλο από το λαιμό του άτυχου 41χρονου.

Είχαν παγιδευτεί στο σπίτι για περίπου 30 λεπτά. Η αστυνομία χρειάστηκε σχεδόν 10 λεπτά για να ανοίξει την πόρτα καθώς ήταν κλειδωμένη.

Ο Perivoitos κινηματογραφούσε ένα ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο Drugs Map Britain. Τη νύχτα που πέθανε, ήρθε σπίτι μετά τις 10.00, αφού κατανάλωσε κοκαΐνη παθαίνοντας επιληπτική εφαρμογή.

Το σκυλί τότε επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη του καθώς βρισκόταν στο κρεβάτι του.

«Ο σκύλος ήταν οκτώ φορές πάνω από το όριο της χρήσης ναρκωτικών», δήλωσε ο Nicholas Carmichael, ειδικός κτηνιατρικής τοξικολογίας, ο οποίος βρήκε κοκαΐνη και μορφίνη στα ούρα του σκύλου.

«Ο σκύλος είχε ξεκάθαρα καταναλώσει κοκαΐνη, και είτε την έφαγε είτε την εισέπνευσε μέσω του καπνού, είναι πιθανό να ήταν ένας παράγοντας που συνέβαλε στη συμπεριφορά του αυτή».

Ο δικαστής Andrew Walker κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο σκύλος κατά πάσα πιθανότητα έφαγε το ναρκωτικό και επιτέθηκε στο αφεντικό του επειδή εξέλαβε το επιληπτικό συμβάν σαν προκλητική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο Perivoitos είχε πεθάνει λόγω των τραυματισμών του από την επίθεση του σκύλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook