Εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές σε σταθμευμένα οχήματα με χρήση τηλεχειριστηρίου εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας προχθές το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών από σταθμευμένα οχήματα, για τις οποίες συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ηλικίας 23, 28 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για «Εγκληματική οργάνωση» και «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».

Αναλυτικότερα και όπως δημοσιεύει η zougla.gr, οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν εντός αυτοκινήτου σε χώρο στάθμευσης εμπορικού πολυκαταστήματος στην περιοχή της Πυλαίας. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα ζευγάρια γυαλιών ηλίου, δύο ρολόγια χειρός και μία οθόνη συστήματος πλοήγησης, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Επίσης, στην κατοχή των ανωτέρω βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα τηλεχειριστήριο, το οποίο μπλοκάρει την ασφάλιση και απασφάλιση θυρών οχημάτων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, την 18η και 19η Αυγούστου, μετέβησαν σε χώρους στάθμευσης εμπορικών καταστημάτων στην περιοχή της Πυλαίας. Εκεί εντόπιζαν οδηγούς, οι οποίοι τη δεδομένη χρονική στιγμή στάθμευαν τα οχήματά τους και με τη χρήση του ηλεκτρονικού τηλεχειριστηρίου, απέτρεπαν την ασφάλιση των θυρών του οχήματος.

Με την απομάκρυνση των επιβαινόντων από τα οχήματά τους, οι ανωτέρω εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν προσωπικά τους αντικείμενα. Με αυτόν τον τρόπο οι δράστες αφαίρεσαν ηλεκτρονικά είδη, χρηματικά ποσά, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των κατόχων των οχημάτων.

Η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της εγκληματικής τους δράσης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook