Απάντηση για τα βοθρολύματα στη Σούδα και την αποκλεισμό της περιοχής από την χρηματοδότηση για ανέγερση σχολείων

Επιστολή με την οποία απαντά στις καταγγελίες του Γιάννη Σαριδάκη, πρώην δημοτικού υπάλλήλου της Κοινότητας Απτέρων και ακολούθως του Δήμου Σούδας, σχετικά με τα βοθρολύματα σε ανοιχτό χαντάκι δίπλα σε σχολείο της Σούδας αλλά και τον “αποκλεισμό” της Σούδας από την χρηματοδότηση για την δημιουργία 8 νέων σχολικών μονάδων στο Ν.Χανίων, απέστειλε σήμερα στο Flashnews.gr, ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Σούδας κ. Κωνσταντίνος Φωκάς.

Ο κ. Φωκάς, επισημαίνει ότι το εν λόγω χαντάκιι καθαρίζεται δύο φορές το χρόνο ενώ όσον αφορά το ζήτημα της διαθεσης χρημάτων για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων, τονίζει ότι στη Σούδα δεν υπάρχει επείγον θέμα σχολικής στέγης για αυτό δόθηκε προτεραιότητα σε άλλες περιοχές όπου παρουσιάζεται σχετικό πρόβλημα.

Ολόκληρη η απάντηση του κ. Φωκά έχει ως εξής:

Σχετικά με το άρθρο του κ. Σαριδάκη – πρώην υπαλλήλου της Κοινότητας Απτέρων, και του Δήμου Σούδας μετέπειτα – στον ηλεκτρονικό ιστότοπο ‘‘flashnews.gr’’, που αναφέρεται σε βοθρολύματα που υπάρχουν σε ανοιχτό χαντάκι δίπλα σε σχολεία της Σούδας, έχω να αναφέρω – ενημερώνοντας τον ίδιο, αλλά και τους Δημότες μας – τα εξής :

Αγαπητέ φίλε Γιάννη, όπως γνωρίζεις – ή θα έπρεπε να γνωρίζεις, ως πρώην διοικητικός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – τα διευθετημένα κανάλια-χαντάκια καθαρίζονται ετησίως δύο φορές, τουλάχιστον, από τις αρμόδιες υπηρεσίες (τα χωμάτινα από τις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, τα ‘‘τσιμεντένια’’ από την ΔΕΥΑΧ).

Ο προηγούμενος καθαρισμός τους είχε γίνει την άνοιξη – μπορεί ο καθένας να ενημερωθεί και για τις ακριβείς ημερομηνίες, αν απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αυτό μπορώ να το βεβαιώσω προσωπικά, καθώς περνώ καθημερινά από τα σημεία αυτά, και βλέπω τα συνεργεία όποτε έρχονται, σε αντίθεση με εσένα και κάποιους άλλους που δεν είδατε ποτέ (;;;;) τα μηχανήματα και τους εργάτες να καθαρίζουν από το 2010 !!! … 

Όσο για την επισήμανση ότι ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σούδας εκπροσωπεί μόνο τη Δημοτική Κοινότητα και όχι τον Δήμο, μέσα στην Κοινότητα, την θεωρώ τουλάχιστον ατυχή και λαϊκίστικη, αν όχι ενδεικτική της άγνοιας ή ημιμάθειας των νόμων και διατάξεων για την τοπική αυτοδιοίκηση και τον νόμο ‘‘Καλλικράτη’’.

Ακόμη, όσον αφορά τις νέες σχολικές μονάδες με το πρόγραμμα ΣΔΙΤ, και την απουσία της Δημοτικής Ενότητας Σούδας από αυτό, η αλήθεια είναι ότι η Δημοτική Ενότητα Σούδας δεν έχει πρόβλημα σχολικής στέγης. 

Ωστόσο, εγώ προσωπικά, λόγω δουλειάς, και επειδή έχω πλήρη εικόνα, όχι μόνον από τον Δήμο Χανίων, αλλά και από άλλους Δήμους του Νομού Χανίων, θεωρώ ότι η εικόνα του να βλέπεις παιδιά να στοιβάζονται σε κοντέινερ σαν σαρδέλες, και να κάνουν μάθημα σε παλιές και ακατάλληλες αίθουσες, δεν είναι και η καλύτερη.

Αυτά, για την αποκατάσταση της αλήθειας. 

Καλώς ή κακώς, το να δρομολογηθούν επιτέλους οι διαδικασίες για την κατασκευή νέων, απαραίτητων, σχολικών μονάδων για τα παιδιά μας, είναι μια επιτυχία. Αν την πιστωθεί ο Δήμαρχος και η ομάδα του, η κυβέρνηση, ή οποιοσδήποτε άλλος, αυτό είναι άλλο θέμα.

Εδώ στην Ελλάδα, το πρόβλημά μας, χρόνια τώρα, είναι ποιος θα κόψει την κορδέλα, ποιος θα φανεί, κάνει ή δεν κάνει κάτι.

Και σε κάθε περίπτωση, καλό είναι εκείνοι οι οποίοι τόσα χρόνια δεν έβλεπαν τίποτα στραβό σε αυτόν τον τόπο, και ξαφνικά είδαν το ‘‘φως τους’’, να κάνουν και λίγο αυτοκριτική στον καθρέπτη. Θα μας βοηθούσε όλους αυτό, και τα παιδιά μας πρωτίστως – ως παράδειγμα εννοώ.

Ο Πρόεδρος
της Δημ. Κοινότητας Σούδας

Φωκάς Κων/νος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook