Ανακοίνωση από το Εθελοντικό Σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. : 

“Αγαπητοί πολίτες του Ηρακλείου,

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στην 1η Γιορτή Εθελοντισμού, Προσφοράς & Συλλογικότητας που διοργανώνει το Εθελοντικό μας Σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. (Άνθρωποι Της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια) που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Γεωργιάδη.

Την γιορτή την συνδιοργανώνουμε με τον σύλλογο «ΑΛΕΑ – η ρίζα του καλού» (www.alea-crete.gr), και έχουμε στόχο την ανάδειξη του Εθελοντισμού, της Συλλογικότητας & της Αλληλεγγύης καθώς και την γνωριμία των συμπολιτών μας με εθελοντικές ομάδες από πολλές και διαφορετικές ειδικότητες της πόλης μας.

 Το ημερήσιο πρόγραμμα θα είναι πλήρες καθώς από το πρωί στις 11π.μ., κυρίως οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να ζωγραφίσουν, να παίξουν σε ομάδες και να μάθουν σημαντικά πράγματα μέσα από ομαδικά θεματικά παιχνίδια και συλλογικές δραστηριότητες που θα λάβουν δράση από τις ομάδες,’’Σύλλογος Χειροτεχνών Καλλιτεχνών Κρήτης’’ ‘’Είμαι Ακόμα Παιδί’’ ,’’Μαμά Χειροτεχνεί ‘’ ‘’Εκδόσεις Περσείδες ‘’. Η Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου θα μας ενημερώσει για το σεβασμό που πρέπει να έχει κάθε αδέσποτο που ζει ανάμεσα μας . Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να βάψουν και να ζωγραφίσουν ‘’τοίχους καλοσύνης’’ .Η πεζοπορική ομάδα φοιτητών του ΑΕΙ και ΑΤΕΙ Κρήτης ‘’ Προπατώ στην Κρήτης’’ θα μας ενημερώσουν για την ομορφιά της εξερεύνησης στις ομορφιές της Κρήτης .

Η ‘’ΚΟΔΕ’’ ( Κοινωνική & Οικολογική Δράση Ελλάδας) θα ενημερώσει τον κόσμο για το Περιβάλλον και θα κάνουμε δράσεις καλοπισμού. Από το πρωί θα βρίσκεται και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ( ΕΟΔ ) όπου θα προσφέρει υγιειονομική κάλυψη του χώρου , ενώ το ‘’Κοινωνικό Ιατρείο’’,το ’’ Όραμα Ελπίδα’’  , η Συνεταιριστική Κοινότητα Αυτάρκειας ”Από Κοινού” η ΄΄Εταιρεία Νόσου Αλτσχαιμερ Ηρακλείου΄΄ και η ‘’ΦΥΣΙΣ’’ θα βρίσκονται στο χώρο ώστε να ενημερώνουν τον κόσμο για τις δραστηριότητες και τους σκοπούς των συλλόγων τους.

Παράλληλα το απόγευμα για τους μεγάλους μας φίλους, θα υπάρχουν ενημερώσεις από διάφορες ομάδες καθώς και πολύ επιμορφωτικές επιδείξεις για την ασφάλειά μας, από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και την ομάδα ΠΡΟΤΕΚΤΑ. Θα πραγματοποιηθεί αγώνας 3χ3 σε αμαξίδια από την ομάδα μπάσκετ ΑΣΚΑ Ηράκλειο .Ο σύλλογος ‘’ΑΟ ΘΗΣΕΑΣ Ηρακλείου’’ θα κάνει επιδείξεις ξιφασκίας .Επίσης η ομάδα ‘’Είμαι Ακόμα Παιδί’’ θα παρουσιάσει βιωματικό εργαστήριο – θεατρικό παιχνίδι . Σε όλα τα παραπάνω θα έχει την δυνατότητα να συμμετέχει και ο κόσμος . Κατά την διάρκεια της ημέρα θα γίνονται αναφορές από τους συμμετέχοντες αυτής την προσπάθειας.

Πριν τελειώσουν οι δραστηριότητες θα μας χαρίσει όμορφες στιγμές η ομάδα ‘’Tricking’’ με χορευτικές επιδείξεις με συνοδεία κρουστών από την ομάδα ‘’Αντικρουστοί’’.
Η γιορτή θα ολοκληρωθεί με συναυλία παραδοσιακής Kρητικής μουσικής από το συγκρότημα του Φραγκιαδάκη Μιχάλη & Αντώνη. Τη μουσική θα την συνοδεύσει η σχολή χορού Στέλιου Καρλάκη με υπέροχους κρητικούς χορούς.

Σλόγκαν της δράσης μας για τα social media : #oloimaziginomaste1 . 
Είσοδος ελεύθερη. Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν το έργο μας, μπορούν να προσφέρουν, σχολικά είδη, τρόφιμα ,προσωπικά είδη υγιεινής , κουβέρτες(sleeping bags) ,καπάκια , μουσικά και θεατρικά βιβλία , στο ειδικό διαμορφωμένο περίπτερο που θα στηθεί για αυτόν τον σκοπό .

Αρωγός της Προσπάθειας μας ο Δήμος Ηρακλείου. 

Στην εκδήλωση αυτή συμμετέχουν:

A.T.A.X.T.O.I
Αλέα-η ρίζα του καλού
Αθλητικός Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων ”ΆΣΚΑ Ηράκλειο”
Ελληνική ομάδα Διάσωσης
Προτέκτα Ηρακλείου 
Photo aid 
Κοινωνικό Ιατρείο
Σύλλογος Χειροτεχνών Καλλιτεχνών Κρήτης
Σχολικά Καλάθια Αλληλεγγύης
Όραμα Ελπίδα
 ΚΟΔΕ ( Κοινωνική & Οικολογική Δράση Ελλάδας)
Let’s do it Greece 
Τοίχος της Καλοσύνης
 Είμαι Ακόμα Παιδί
Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου 
Συνεταιριστική Κοινότητα Αυτάρκειας ”Από Κοινού”
ΦΥΣΙΣ
Εταιρεία Νόσου Αλτσχαιμερ Ηρακλείου
Μαμά Χειροτεχνεί 
ΑΟ ΘΗΣΕΑΣ Ηρακλείου 
Tricking GR 
Αντικρουστοί 
ΠΡΟΠΑΤΩ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 
Σχολή χορού Κρητικών ”Στέλιο Καρλάκης”
Η συγγραφέας του μουσικό-εκπαιδευτικού παιδικού βιβλίου “Τα ξαδελφακια του χρόνου”, Έλενα Δοριακη . Εκδόσεις Περσειδες.
Το συγκρότημα του Αντώνη και Μιχάλη Φραγκιαδάκη 

 

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε όλους το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Γεωργιάδη από τις 11 το πρωί!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook