Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου, σε  συνεργασία τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού και τους Εθελοντές του Δήμου (Ομάδα Τουρισμού), ξεκινά το πρόγραμμα των δωρεάν  ξεναγήσεων της περιόδου Σεπτέμβριου 2017- Μάιου 2018.

Οι ξεναγήσεις της φετινής περιόδου ξεκινούν το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017. Σημείο συνάντησης στις 14:00 είναι η Πύλη Δερματά, που θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και στο Φρούριο Κούλε.

Στην ξενάγηση της η Αθηνά Κυριακάκη – Σφακάκη θα αναφερθεί στην Κιζίλ Τάμπια, στην συνοικία του Αχμέτ Μπαλτά Αγά. Θα ακολουθήσει η συνοικία Σουλτάν Ιμπραήμ, το Μπεντενάκι, ο ναός  του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών  και της Αγίας Αικατερίνης,  τα  αρχοντικά, οι κρήνες, το ενετικό  λιμάνι, η πύλη του μόλου, τα νεώρια, η δεξαμενή Τζάνες, η Πλατεία 18 Άγγλων και η  βόρεια απόληξη  της 25ης Αυγούστου. 

Η συμμετοχή  θα είναι ελεύθερη ενώ το εισιτήριο  εισόδου στο φρούριο του Κούλε κοστίζει  2 ευρώ.  (Ισχύουν όλοι οι ειδικοί όροι που διέπουν  τις εισόδους των αρχαιολογικών χώρων).

Δηλώσεις  συμμετοχής :

Πελαγία Βελιγραδή  6938104008 –   Θεοδωράκη Αντιγόνη 6937 105 088 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook