Με ισχυρούς ανέμους θα γίνει η επιστροφή των εκδρομέων της προτελευταίας Κυριακής του Αυγούστου, αφού τα μελτέμια είναι το κυρίαρχο στοιχείο του καιρού.

Αν και στο Αιγαίο οι άνεμοι πνέουν με ένταση 7 μποφόρ, δεν φαίνεται να δημιουργούν ιδιαίτερο πρόβλημα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το protothema, το θερμόμετρο σε όλη την Ελλάδα πιάνει… «κόκκινο». Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 33 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 23 ως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 22 ως 36 στη Δυτική Ελλάδα, 24 ως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Στα ανατολικά τμήματα των Δωδεκανήσων και στη νότια Κρήτη, η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά στους 34 ως 35 βαθμούς

Στην Αττική το θερμόμετρο θα φτάσει τους 35 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 34.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook