Τις απαγορεύσεις που έγιναν μετά τη διαρροή μαζούτ στον Σαρωνικό αγνοούν αρκετοί πολίτες ακόμη και ανήλικα παιδιά που κολυμπούσαν σήμερα στην παραλία του Αλίμου – Δείτε βίντεο

Όπως αναφέρει το notia.gr, μικροί και μεγάλοι αψήφησαν τις απαγορευτικές πινακίδες και τις κορδέλες που έχει τοποθετήσει ο δήμος στις παραλίες και μπήκαν στη θάλασσα για να δροσιστούν.

«Σιγά μην πάθουμε τίποτα… Δεν φοβόμαστε. Με τέτοια ζέστη που κάνει δεν έχουμε άλλη επιλογή», έλεγαν. Kάποιοι πήγαν στην παραλία με τα παιδιά τους και έκαναν μπάνιο!

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τον χωροφύλακα στις παραλίες», είπε στο notia.gr ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης. Και συμπλήρωσε: «Ξηλώνουν τις απαγορευτικές κορδέλες και ξαναβάζουμε καινούργιες».

Καμπανάκι από καθηγητή τοξικολογίας: Κίνδυνος και για όσους περπατούν στις παραλίες
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Δημήτρης Κουρέτας, πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας τοξικολόγιας, αναφορικά με την οικολογική καταστροφή αλλά και τους κινδύνους για την υγεία που κρύβει η πρωτοφανής ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα στις παραλίες της Αττικής. 

Την ώρα που το υπουργείο Υγείας απαγόρευσε την κολύμβηση σε συγκεκριμένες ακτές, εξαιτίας και των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν το σαββατοκύριακο ο καθηγητής τοξικολογίας προειδοποίησε ότι δεν κινδυνεύουν από τη ρύπανση μόνο όσοι κολυμπήσουν, αλλά ακόμη και όσοι περπατήσουν στις συγκεκριμένες ακτές!

«Ενας άνθρωπος με δερματίτιδα, αναπνευστικό πρόβλημα ή κάποια άλλη ευαισθησία, αν μείνει για ώρα εκεί και υπάρχει εξάτμιση της ρύπανσης, μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα», τόνισε ο Δημήτρης Κουρέτας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα ο καθηγητής, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Τοξικολογίας, επέστησε ιδιαίτερα την προσοχή στις εγκύους. «Πρέπει να προσέξουν. Υπάρχει σοβαρό θέμα διαρροής ρύπων από εξάτμιση. Δεν πρέπει να εκτίθενται. Η βιβλιογραφία των τελευταίων ετών δείχνει ότι οι έγκυες πρέπει να είναι σε πολύ μεγάλη απόσταση. Μπορεί να εκτεθούν σε αυτούς τους ρύπους και να έχει επίδραση στην υγεία τους, αν για παράδειγμα καθίσουν δίπλα σε βράχια στα οποία υπάρχει ρύπανση», τόνισε.

 

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook