Με επιτυχία η υλοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πλατανιά

Περισσότερα από 80 άτομα παρακολουθήσαν μέχρι σήμερα, τα δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια που οργάνωσε και υλοποίησε ο Δήμος Πλατανιά και το Κέντρο Κοινότητας αυτού, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσουν για την ενίσχυση των δεξιοτήτων και την αναβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης, εργασίας και κοινωνικής κατάστασης των ενηλίκων πολιτών του Δήμου.

Τα σεμινάρια που υλοποιήθηκαν με επιτυχία το προηγούμενο διάστημα αφορούσαν τις θεματικές ενότητες:

1. Εκμάθηση χειρισμού Η/Υ 
2. Ψηφιακή Επεξεργασία Φωτογραφίας & Εικόνας (Adobe Photoshop) 
3. Σχεδιασμός-Κατασκευή Ιστοσελίδων (για αρχάριους) 
4. Ανάπτυξη/Ενδυνάμωση Επαγγελματικών Δεξιοτήτων

Παράλληλα, τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Πλατανιά, ένα ακόμα επιμορφωτικό πρόγραμμα/σεμινάριο με θέμα «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν», συνολικής διάρκειας 6 ωρών, με εισηγητή τον κ. Μανδαλιανό Ηρακλή, σύμβουλο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν και τον Δρ. Κουργιαντάκη Μάρκο, ερευνητή – Διδάσκων στο ΤΕΙ Κρήτης.

Με αφορμή την επιτυχημένη υλοποίηση των δράσεων επιμόρφωσης από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πλατανιά, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαλανδράκης εξέφρασε την ικανοποίηση για τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στα επιμορφωτικά προγράμματα του Κέντρου υπογραμμίζοντας ιδιαιτέρα «τη συμβολή της εν λόγω κοινωνικής δομής στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και στην αναβάθμιση των προσόντων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου κεφαλαίου σε τοπικό επίπεδο».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πλατανιά και οργανωτικά-επιστημονικά υπεύθυνος των σεμιναρίων κ. Γαβριήλ Κουρής τόνισε πως «η πρωτοβουλία μας αυτή “αγκαλιάστηκε” με θέρμη από μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας – και μάλιστα διαφόρων ηλικιών – γιατί ακριβώς τους παρέχει τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά και δημιουργικά στην κοινωνία της γνώσης και της πληροφορίας, αποκτώντας νέες δεξιότητες και προσόντα» προσθέτοντας πως «στον βραχυ-μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής βρίσκεται η συνέχιση αλλά και η διεύρυνση των επιμορφωτικών προγραμμάτων και με άλλα θεματικά/γνωστικά πεδία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook