Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  18/08 στο Γραφείο του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη  με τον γνωστό σκηνοθέτη από τον Άγιο Νικόλαο κ. Νίκο Κούνδουρο προκειμένου να συζητήσουν  την περίοπτη  θέση που θα τοποθετηθεί το  γλυπτό της   «Αρπαγής της Ευρώπης» το οποίο έχει σχεδιάσει  ο ίδιος ο σκηνοθέτης και έχουν  φιλοτεχνήσει οι γλύπτες  Νίκος και Παντελής Σωτηριάδης.

Στη συζήτηση πήραν μέρος ο Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Αικατερινάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σγουρός, ο Δ/ντής των Τ.Υ. του Δήμου κ. Βασίλης Κοζυράκης, η προϊσταμένη της πολεοδομίας  κ. Σόνια Αλέξη, ο Ειδικός Σύμβουλος  κ. Σταύρος  Καναβάκης, το  μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΝ κ. Μαρία Σεργάκη και η σύζυγος του σκηνοθέτη κ. Κούνδουρου κ. Ματζίρη Σωτηρία.

Μετά από διάφορες απόψεις και προτάσεις  που ακούστηκαν  σχετικά με τη χωροθέτηση του γλυπτού στην πόλη του Αγίου Νικολάου,  όλοι συμφώνησαν με την επιλογή που κατέθεσε ο κ. Κούνδουρος , αφού όπως είπε ο ίδιος είχε ασχοληθεί  αρκετό καιρό με το θέμα αυτό, προτείνοντας ως καλύτερο σημείο το ανατολικό άκρο της νέας προβλήτας του λιμανιού.

Λόγω της σπουδαιότητας του γλυπτού ο κ. Κούνδουρος σε συνεργασία με το Δήμος Αγίου Νικολάου πρότειναν να συγκροτηθεί οργανωτική επιτροπή με σκοπό τη διοργάνωση  επίσημης   εκδήλωσης για τα αποκαλυπτήρια του έργου,  η οποία θα προβληθεί διεθνώς και θα  προσκληθούν εκπρόσωποι όλων των χωρών της Ευρώπης. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook