Η Φλόγα της Αγάπης, της Αλληλεγγύης, της Ελπίδας και της Ζωής στη Δημοτική Αγορά Χανίων

Για 15η φορά σήμερα διεξήχθη η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών. Η φλόγα ξεκίνησε σήμερα αργά το απόγευμα από την Δημοτική Αγορά με κατάληξη το Γιαλί Τζαμισί στο Παλιό Λιμάνι Χανίων.

Η φλόγα νωρίτερα ξεκίνησε με μηχανοκίνητη πορεία (μηχανές και ποδήλατα) από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων (Μουρνιές) ακολουθώντας πορεία στις οδούς Σοφ. Βενιζέλου, Γ. Χναρά, Αγίων Αποστόλων, Θ. Κολοκοτρώνη, Σοφ. Βενιζέλου, Αν. Γογονή, Λ. Ηρακλείου, Νεάρχου, Στρ. Τζανακάκη και άφιξη στις 19:30 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Και οι δυο πορείες στην οποία έλαβαν μέρος μικροί και μεγάλοι είχαν σαν κατάληξη το Γιαλί Τζαμισί όπου εκεί διοργανώνεται μουσικοχορευτικής βραδιάς με συγκροτήματα παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής.

Ο Δήμαρχος Χανίων αναφορικά με την λαμπαδηδρομία ανέφερε “Ο Δήμος Χανίων στηρίζει τους εθελοντές αιμοδότες, στηρίζουμε αυτήν την πανελλήνια δράση και ο στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε όλο τον κόσμο, ωστε η χώρα μας να γίνει αυτάρκης σε αίμα.”
Ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Βουλγαράκης ανέφερε “Τα Χανιά πρωτοπορούν στον εθελοντισμό. Η Π.Ε δεν μπορεί αν λείψει από καμία εθελοντική δράση που γίνεται στον τόπο μας.Φιλοξενούμε την εθελοντική ομάδα των αιμοδοτών σε κτίρια της Π.Ε, και νομίζω ότι τα Χανιά θα γίνουν ένας φάρος εθελοντισμού για ολόκληρη την χώρα. “

Ο Δήμαρχος του Αποκόρωνα που παρέστη εξίσου στην Δημοτική Αγορά τόνισε ότι “Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια ύψιστη προσφορά από άνθρωπο σε άνθρωπο, μια ευγενική χορηγία στον συνάθρωπο μας, μια πράξη αγάπης. Τα Χανιά πρέπει να είναι υπερήφανα γιατι πρωτοπορούν, εκπληρώνουμε στον ύψιστο βαθμό το καθήκον μας σε αυτόν τον τομέα.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook