Μπροστά στην αμείλικτη οικονομική κρίση η Παγκρητική Ένωση Αμερικής είναι πρόθυμη να συνεισφέρει για μια ακόμη φορά για την διατήρηση αυτού του, υψίστης σημασίας, περιβαλλοντολογικού πάρκου…”

Δημοσίευμα τοπικής εφημερίδα των Χανίων, ήθελε το «Πάρκο Χλωρίδας και Πανίδας» του Πολυτεχνείου Κρήτης να βάζει οριστικό λουκέτο.

Με ανακοίνωση του το Πολυτεχνείο προέβησε διάψευση του δημοσιεύματος, κάνοντας μάλιστα λόγο για ανακριβείς και παραπλανητικές πληροφορίες, τονίζοντας ότι παραμένει ανοιχτό στην τοπική κοινωνία.

Η Παγκρήτια Ένωση Αμερικής με ανακοίνωση της τονίζει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το πάρκο όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια.

Στην ίδια ανακοίνωση μάλιστα, τονίζεται ότι η Παγκρητική Ένωση Αμερικής είναι πρόθυμη για ακόμη μια φορά να συνεισφέρει στη διατήρηση του πάρκου, τονίζοντας το ως “ύψιστης σημασίας περιβαλλοντικού χώρου”. 

“Η πρόσφατη απόφαση του Πολυτεχνείου Κρήτης να μην ανανεώσει τη σύμβαση του επιστημονικού προσωπικού του Πάρκου Διατήρησης της Χλωρίδας και Πανίδας, όπως δημοσιεύθηκε στην έγκριτη εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα», ουσιαστικά θέτει τέλος στην λειτουργία του. Αυτή η απόφαση προκάλεσε προβληματισμό στην Κρητική Διασπορά της Αμερικής που μέσω του Παγκρητίου Κληροδοτήματος για τα Πανεπιστήμια Κρήτης υπήρξε οικονομικός χορηγός με ποσά άνω των 250 χιλ. δολαρίων και αρωγός της όλης προσπάθειας για την δημιουργία του εν λόγω Πάρκου.

Το 2007, η Ακαδημία Αθηνών αναγνώρισε την περιβαλλοντική σημασία της δημιουργίας του Πάρκου, που κάθε χρόνο προσελκύει γύρω στις 2500 μαθητές από σχολεία της Κρήτης και πολλούς επισκέπτες. Οι μαθητές και οι διάφοροι επισκέπτες μπορούν να δουν την λεγόμενη «φάμπρικα», στην οποία η σύνθλιψη του ελαιοκάρπου γίνεται με πέτρα, όπως ακριβώς και στην αρχαία Ελλάδα.

Στο ίδιο Πάρκο πραγματοποιείται η καλλιέργεια και η συγκομιδή του ελαιώνα με βιολογικές μεθόδους από το προσωπικό του Πάρκου.

Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών οδηγεί σε αποφάσεις σκληρές με γνώμονα τις προτεραιότητες.

Μπροστά στην αμείλικτη οικονομική κρίση η Παγκρητική Ένωση Αμερικής είναι πρόθυμη να συνεισφέρει για μια ακόμη φορά για την διατήρηση αυτού του, υψίστης σημασίας, περιβαλλοντολογικού πάρκου και να συνεργασθεί παραγωγικά με την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης για
να αποφευχθεί η διακοπή λειτουργίας του.

Αυτή η πρωτοβουλία της Παγκρητικής δεν θέτει σε κίνδυνο το πρόγραμμα των Υποτροφιών που θεσπίστηκε πέρισυ για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πολυτεχνείου. Οι Κρήτες της Διασποράς είναι περήφανοι για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κρήτης και το αποδεικνύουν έμπρακτα σε κάθε δύσκολη στιγμή.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook