Ορισμένες τροφές σάς χαλάνε τον ύπνο κι έτσι σας «προδιαθέτουν» να φάτε περισσότερο την επόμενη μέρα

Πολύ σημαντικό ρόλο στην έκβαση των προσπαθειών για απώλεια των περιττών κιλών παίζει η επιλογή του βραδινού, αφού ό,τι τρώμε νωρίτερα μέσα στην ημέρα έχουμε την ευκαιρία να το «κάψουμε» κάνοντας τις καθημερινές μας δραστηριότητες ή γυμναστική.

Ορισμένες τροφές σάς χαλάνε τον ύπνο κι έτσι σας «προδιαθέτουν» να φάτε περισσότερο την επόμενη μέρα ή επηρεάζουν τη λειτουργία των ορμονών που ελέγχουν την καύση των θερμίδων.

Επειδή η πλήρης αποχή από το φαγητό δεν είναι επιλογή, δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε για να καταφέρετε να χάσετε τα κιλά που επιθυμείτε.

1. Σοκολάτα

Και όταν λέμε σοκολάτα εννοούμε ακόμη και την υγιεινή μαύρη σοκολάτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο. Από τη μία, η καφεΐνη και η θεοβρωμίνη της σοκολάτας έχουν διεγερτική δράση και επομένως διαταράσσουν τον ύπνο, ενώ από την άλλη η ζάχαρη προκαλεί αύξηση τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, προωθώντας την αποθήκευση λίπους στο σώμα.

2. Αρτοσκευάσματα και γλυκίσματα

Είναι σίγουρα δύσκολο να αντισταθείτε σε ένα μπράουνι το βράδυ, αν όμως βρίσκεστε σε φάση δίαιτας, κρατήστε ένα τέτοιο θερμιδοφόρο γλύκισμα για κάποια άλλη ώρα της ημέρας, όταν θα έχετε ακόμα περιθώριο να το «κάψετε». Η ζάχαρη αποτελεί πηγή ενέργειας για τον οργανισμό και αν αυτή η ενέργεια δεν διοχετευτεί σε κάποια δραστηριότητα –κάτι που συνήθως δεν προβλέπεται τις βραδινές ώρες– τότε αποθηκεύεται στο σώμα με τη μορφή λίπους.

3. Κόκκινο κρασί

Το κόκκινο κρασί έχει οφέλη για την καρδιά χάρη στην αντιοξειδωτική ρεσβερατρόλη που περιέχει, όμως το αλκοόλ μάς εμποδίζει να περάσουμε στα βαθύτερα και πιο αποκαταστατικά στάδια του ύπνου. Καλό είναι λοιπόν να αποφεύγεται τις βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook