Οι αρχές βρήκαν τις αποκεφαλισμένες σορούς τεσσάρων ανδρών και μιας γυναίκας στο Ακαπούλκο χθες Σάββατο, αποκαλύπτοντας άλλο ένα από τα πολλά παρόμοια φονικά στο δημοφιλές θέρετρο στον Ειρηνικό τις τελευταίες ημέρες.

Όπως αναφέρει το newsbeast, η ομοσπονδιακή αστυνομία ανέφερε ότι οι σοροί δύο ανδρών και μιας γυναίκας βρέθηκαν δεμένες στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου κοντά στην ακτή στο Ακαπούλκο, σε ένα έγκλημα που θεωρεί πως διέπραξαν άνδρες των καρτέλ που διακινούν ναρκωτικά.

Η εφημερίδα Reforma ανέφερε ότι στο όχημα είχαν αφεθεί μηνύματα που συνδέουν τους φόνους με το ισχυρό καρτέλ της Σιναλόα, του οποίου ηγείται ο πιο καταζητούμενος κακοποιός στο Μεξικό, ο Χοακίν \”ελ Τσάπο\” (\”Κοντούλης\”) Γκουσμάν.

Οι διαμελισμένες και αποκεφαλισμένες σοροί δύο άλλων ανδρών βρέθηκαν αφημένες στην είσοδο ενός υποκαταστήματος της αλυσίδας Sam\’s Club, θυγατρικής της εταιρίας λιανικής Wal-Mart Stores Inc. των ΗΠΑ.

Η εφημερίδα Excelsior περιέγραψε τις τελευταίες ημέρες χαρακτηρίζοντάς τις \”μαύρη εβδομάδα\” για το Ακαπούλκο, καθώς όπως τόνισε τουλάχιστον 25 άνθρωποι είχαν ήδη δολοφονηθεί εκεί πριν από τα γεγονότα του Σαββάτου.

Στην πόλη έχουν πολλαπλασιαστεί οι ληστείες και οι επιθέσεις, και οι υπάλληλοι των πρατηρίων καυσίμων απέργησαν την Παρασκευή διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη ασφάλειας.

Περίπου 42.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επεισόδια που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα στο Μεξικό αφότου ο συντηρητικός πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν κήρυξε \”πόλεμο\” στα καρτέλ των ναρκωτικών αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στα τέλη του 2006. Η βία παρέμενε επικεντρωμένη για μεγάλο διάστημα στο βόρειο Μεξικό, αλλά οι πόλεις που βρίσκονται νοτιότερα πλέον σαρώνονται κι αυτές από το κύμα εγκληματικότητας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook