Ένα πάγιο αίτημα που αφορά το στρατόπεδο Μαρκοπούλου γνωστοποίησε στον κ.Σγουρίδη ο Δήμαρχος Χανίων – Εξέφρασε την πρόθεση του μακροπρόθεσμα το Δημαρχείο Χανίων να μεταφερθεί στους Ιταλικούς στρατώνες εφόσον παραχωρηθούν στο Δήμο και γίνουν οι απαραίτητες εργασίες εκεί

Τα Χανιά και το Δήμαρχο Χανίων, επισκέφτηκε σήμερα Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου ο αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτης Σγουρίδης, καθώς βρίσκεται στην Κρήτη στα πλασια του 3ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Ο Δήμαρχος Χανίων, ανέφερε τα δυο μελλοντικά σχέδια του Δήμου Χανίων που αφορούν το κόμμα των ΑΝΕΛ, όντας πρόεδρος του κόμματος ο κ. Καμμένος, Υπουργό Αμύνης.

Αρχικά ο κ.Βάμβουκας γνωστοποίησε την ανάγκη να ικανοποιηθεί ένα αίτημα πολλών χρόνων του Δήμου, που δεν είναι άλλο από την παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου

Ο Δήμαρχος Χανίων, δεν παρέλειψε ακόμα να αναφέρει στον κ.Σγουρίδη την πρόθεση του να περάσουν οι Ιταλικοί Στρατώνες στην κατοχή του Δήμου.

Το κτίριο αυτό, ο Δήμαρχος Χανίων το χαρακτήρισε  ως πανέμορφο και εξαιρετικό που ωστόσο καταρρέει.

Ο κ.Βάμβουκας κοιτώντας μακροπρόθεσμα θεώρησε ότι αποτελεί το ιδανικό κτίριο για την μεταφορά του Δημαρχείου Χανίων εκεί, καθώς όπως ανέφερε το υπάρχον κτίριο του Δημαρχείου “δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της πόλης και δεν ταιριάζει στην πόλη μας”.  

Ο κ.Βάμβουκας γνωστοποίησε ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Χανίων, να περάσει το στρατόπεδο του Αι Γιάννη στη δικαιοδοσία του Δήμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Σγουρίδης στα πλαίσια της παρουσίασης “δεν θα μπορούσαμε να επισκεφτούμε τους παραγωγικούς φορείς κάθε περιφερειακής ενότητας και τους άρχοντες τις τοπικής αυτοδιοίκησης. Για αυτό το λόγο βρίσκομαι εδώ σήμερα. “

Ο κ.Σγουρίδης αναφορικά με τις δηλώσεις του κ.Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε το 4ο μνημόνιο στη χώρα ανέφερε, “Η Κυβέρνηση αυτή δεν ευθύνεται για αυτό. Η Κυβέρνηση βρήκε μια κατάσταση κακή. Είμαστε υποχρεωμένοι να διαχειριστούμε τα προβλήματα που βρήκαμε στο δρόμο μας, και το κάναμε με τον καλύτερο τρόπο.” Ο κ. Σγουρίδης άφησε εξίσου να αναφερθεί ότι αν δεν ήταν αυτή η Κυβέρνηση οι Έλληνες θα ήταν σε κατάσταση πολύ χειρότερης από αυτής της φτώχιας.

“Δεν έχει νόημα να αντιπολιτευόμαστε όμως, πρέπει να δώσουμε τα χέρια για να βγούμε από τα οικονομικά αδιέξοδα, όλοι μαζί μπορούμε να το κάνουμε, κάτι που έχει καταλάβει η τοπική αυτοδιοίκηση και δεν βάζουν πια “ταμπέλες”.” 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook