Έγγραφο του τμήματος Δυτικής Κρήτης στον Υπ. Υποδομών κ. Σπίρτζη και το ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνει πως δεν έχει συσταθεί ο φορέας που θα ελέγχει την λειτουργία του “Δασκαλογιάννης” απο την ιδιωτική εταιρεία.

Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται σε όλους τους Δημάρχους και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, αναφέρονται τα εξής:

“Αγαπητέ κ. Υπουργέ
Με την ολοκλήρωση της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, πρώτη για την μη κρατική λειτουργία του αεροδρομίου Χανίων αλλά με διαχειριστική ευθύνη της ιδιωτικής εταιρείας Fraport έχουμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω.

Σύμφωνα με την Σύμβαση Παραχώρησης των 14 αεροδρομίων της χώρας, η καταγραφή, παρακολούθηση ή/και ρύθμιση της λειτουργίας των αεροδρομίων θα γινόταν από κρατική υπηρεσία ή/και ανεξάρτητο φορέα που θα έλεγχε και θα πιστοποιούσε την ορθή εφαρμογή της Σύμβασης και της ισχύουσας νομοθεσίας (αδειοδοτήσεις εργασιών, ασφάλεια και υγεία για τους εργαζόμενους, έλεγχοι ασφαλείας εγκαταστάσεων κλπ).

Από όσο γνωρίζουμε οι παραπάνω διαδικασίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη με αποτέλεσμα η λειτουργία των αεροδρομίων να μην εποπτεύεται επαρκώς ως όφειλε και να μην τηρούνται στο σύνολο τους οι όροι της Σύμβασης Παραχώρησης.

Είναι λοιπόν κρίσιμο και αναγκαίο, οι μηχανισμοί ελέγχου να συσταθούν και να λειτουργήσουν άμεσα, με αποσαφηνισμένο πλαίσιο αρμοδιοτήτων και καταγραφή υποχρεώσεων και δικαιωμάτων. Επιπλέον της τυπικής διαδικασίας, ο συστηματικός έλεγχος της λειτουργίας των αεροδρομίων είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των επιβατών, θα ενισχύσει την ασφάλεια των αεροδρομίων, θα βελτιώσει τις υπηρεσίες που παρέχονται σε αυτά και εν κατακλείδι θα αποτελέσει εγγύηση για την διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook