“Σχεδιάζουμε την πόλη της χαράς, της κίνησης και της ισότιμης πρόσβασης”

Ήδη από το  Σάββατο 16/9/2017 ο Δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με Πολιτιστικούς Συλλόγους, Αθλητικές Οργανώσεις, ΜΚΟ και εθελοντές έχει υλοποιήσει περισσότερες από 8 δράσεις ευαισθητοποίησης των δημοτών ενθαρρύνοντας τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη του Ρεθύμνου.

Το Τμήμα Προγραμματισμού Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Δήμου με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου  Κρήτης,  σχεδίασε και υλοποιεί ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων με αποκορύφωμα την Παρασκευή 22/9/2017, ημέρα χωρίς αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου, έναν από τους πιο πολυσύχναστους αλλά και πιο όμορφους δρόμους της πόλης.  

Σύνθημα της Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου «Ισότιμη μετακίνηση: Πολιτισμός και Πρόοδος» και στο πλαίσιο αυτό υλοποιείται πλήθος δραστηριοτήτων βιώσιμης κινητικότητας, πολιτιστικών, μουσικών, χορευτικών και λοιπών εκδηλώσεων αλλά και δράσεων ευαισθητοποίησης των πολιτών για τις ανάγκες μετακίνησης των ατόμων με ειδικές ανάγκες. 

Μικροί και μεγάλοι ενημερώνονται για τα οφέλη της χρήσης εναλλακτικών μέσων μετακίνησης και έχουν τη δυνατότητα να παίξουν βιωματικά παιχνίδια, να συμμετάσχουν σε ποδηλατο-βόλτες, να κάνουν test drive σε ηλεκτρικά οχήματα και να μάθουν πως μπορούν να αναπαλαιώσουν και να συντηρήσουν τα παλιά τους ποδήλατα.  

Παράλληλα, με την ευκαιρία της διοργάνωσης της Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας, οι δημότες  έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν τη συμβολή και τα οφέλη των αστικών αναπλάσεων και όλων των έργων αναβάθμισης των τεχνικών υποδομών που υλοποιήθηκαν και έχουν καταφέρει να αλλάξουν την εικόνα της πόλης τα τελευταία χρόνια. 

Δείτε εδώ αναλυτικά το Πρόγραμμα της Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Ρεθύμνης και ελάτε να γνωρίσετε τις ομορφιές της πόλης μας αυτή την εβδομάδα που την τιμητική τους έχουν  οι πεζοί και τα ποδήλατα! 

Facebook: @SustainableRethymno

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook