Το να κρατάτε το παιδί στην αγκαλιά σας ενώ κάνετε τσουλήθρα μπορεί να οδηγήσει σε ένα σπασμένο πόδι για τα μικρά παιδιά.

Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπεις ένα παιδί να τρέχει σε μια παιδική χαρά στην αγκαλιά ενός ενήλικα. Αλλά σύμφωνα με μια νέα μελέτη, αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ πιο επικίνδυνο από ό, τι νομίζουν οι περισσότεροι.

Το να κρατάτε το παιδί στην αγκαλιά σας ενώ κάνετε τσουλήθρα μπορεί να οδηγήσει σε ένα σπασμένο πόδι για τα μικρά παιδιά.

Αυτή η αθώα συνήθεια που έχουν όλοι οι γονείς όταν τα παιδιά τους είναι μικρά και θέλουν να ανέβουν στη τσουλήθρα αλλά φοβούνται μήπως πέσουν και χτυπήσουν κρύβει πολλούς κινδύνους.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στην Katie Dickman, όταν η μόλις 18 μηνών κορούλα της Hannah, της ζήτησε επίμονα να ανέβει στην τσουλήθρα.

Πράγματι, η Katie δεν χάλασε το χατίρι στη μικρή, την πήρε αγκαλιά και ανέβηκαν μαζί στη τσουλήθρα. Ενώ όλα κυλούσαν ομαλά και είχε ξεκινήσει η κατάβαση, το ποδαράκι της μικρής πιάστηκε στο πλάι της τσουλήθρας χωρίς όμως η μαμά να το αντιληφθεί.

Όταν έφτασαν στην άκρη της τσουλήθρας η Hannah παραπονέθηκε ότι δεν ήταν σε θέση να περπατήσει. Η μαμά κινητοποιήθηκε άμεσα και ο γιατρός που εξέτασε το παιδί διέγνωσε ότι η Hannah είχε υποστεί κάταγμα κνήμης.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των New York Times που ανέδειξαν το περιστατικό οι ορθοπεδικοί λένε ότι κάθε χρόνο έρχονται αντιμέτωποι με ένα μικρό αριθμό νηπίων και μικρών παιδιών που έχουν σπάσει το πόδι τους, εξαιτίας ενός τέτοιου ατυχήματος που οφείλεται στο ότι το παιδί ξέφυγε από την αγκαλιά του γονέα κατά τη διάρκεια που κάνουν μαζί τσουλήθρα.

Μια μελέτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Winthrop στο Mineola της Νέας Υόρκης διαπίστωσε ότι σχεδόν το 14% των περιστατικών παιδιατρικών καταγμάτων κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 11 μηνών συνδέεται με ατυχήματα στα όποια εμπλέκονταν παιδιά που γλίστρησαν από τα χέρια του γονέα ενώ έκαναν τσουλήθρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook