Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή “Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017” για παιδιά, με θέμα: «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο», που υλοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων στους χώρους της Παιδικής Βιβλιοθήκης Σούδας, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού και της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου. 

Την καλοκαιρινή εκστρατεία οργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Για τρεις μήνες περίπου, 162 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, ένωσαν τις δυνάμεις τους και προσέφεραν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Το ταξίδι μεγάλο … τα σημεία πολλά… το πέταγμα της γνώσης … από σημείο σε σημείο συναρπαστικό!

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων κατά τη διάρκεια της εκστρατείας συνεργάστηκε με φορείς, όπως το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και τον Πρόεδρο του κ. Πετράκη, τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων, με εικαστικούς, συγγραφείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, κ.α.
   
Στο πλαίσιο της Γιορτής Λήξης της καλοκαιρινής Εκστρατείας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περάκη, ευχαρίστησε θερμά γονείς και παιδιά, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον πολύχρωμο χώρο των Βιβλιοθηκών, όπου «φωλιάζουν» γνώσεις, εφόδια, σωστή και δημιουργική σκέψη.

Η Προϊσταμένη των Βιβλιοθηκών του Δήμου, Βιβή Χουδαλάκη, ευχαρίστησε τον Διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Φίλιππο Τσιμπόγλου, και όλους τους συνεργάτες, την υπεύθυνη σχεδιασμού των δράσεων, Ειρήνη Βοκοτοπούλου, τους εθελοντές, που προσέφεραν το χρόνο τους, την αγάπη τους, τις γνώσεις και δεξιότητες τους για την πραγματοποίηση των δράσεων, καθώς και τα εκατοντάδες παιδιά, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.  

Ενδεικτικά:
47… εκδηλώσεις υλοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων 
758…οι συμμετοχές των παιδιών, που έλαβαν μέρος στις δραστηριότητες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων 
22…οι εμψυχωτές, που στήριξαν τις δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων 
1078…βιβλία δανείστηκαν 494 παιδιά, τις μέρες, που διήρκεσε η καλοκαιρινή Εκστρατεία. 

Ευχαριστίες για τις υπέροχες παρουσιάσεις, τις καταπληκτικές εμπνεύσεις και την αστείρευτη προσπάθεια οφείλονται στους εθελοντές της Εκστρατείας:
Βασιλομανωλάκη Κυριάκο, εκπαιδευτικό, συγγραφέα, – Βλαχάκη Νίκο, παιδοψυχολόγο, – Γαλάνη Νίκη – Γαλημιτάκη Σμαράγδη, εκπαιδευτικό, – Γρηγοράκη Αναστασία, εκπαιδευτικό, – Ζαχαριουδάκη Ιωάννη, συνταξιούχο Πεδίου Βολής Κρήτης, – Καρατζά Νίκη, φοιτήτρια, – Κατράκη Κυριακή, φιλόλογο, – Κατσιφαράκη Θηρεσία, εκπαιδευτικό, – Κοντολέων Άννα, συγγραφέα-θεατρολόγο, – Κορφιάτη Μαιριλή, εκπαιδευτικό, – Λιοδάκη Δήμητρα, θεατρολόγο, – Μανωλακάκη Χρήστο, ζωγράφο, – Μαραγκουδάκη Δήμητρα, φιλόλογο, – Μπιρμπίλη Μαριέττα, θεατρολόγο, – Νικολακάκη Μαρία, εκπαιδευτικό, – Ξενάκη Θοδωρή, ζωγράφο, εκπαιδευτικό, – Παπουτσάκη Κλειώ, βρεφονηπιοκόμο, – Πετράκη Μανώλη, Πρόεδρο Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, – Πευκιανάκη Χρυσή, κοινωνική λειτουργό, – Σωτηρόπουλο Χρήστο, εκπαιδευτικό, – Τσόντου Μαργαρίτα, φυσικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook