Μετά από δύο εβδομάδες παραμονής στο Καρπενήσι ο ΟΦΗ επέστρεψε την Κυριακή το βράδυ στο Ηράκλειο και από την Τρίτη θα ξεκινήσει την προετοιμασία του για την έναρξη του πρωταθλήματος και το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο στο «Γεντί Κουλέ». 

Ένα ματς που ο ΟΦΗ αναμένεται να παρουσιαστεί διαφορετικός με τις προσθήκες που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί να είναι 100% έτοιμος για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. 

Για αυτό τον λόγο και στις δηλώσεις τους ο Νίκος Αναστόπουλος και ο Λεωνίδας Καμπάνταης τόνισαν ότι το καλύτερο για την κρητική ομάδα θα είναι να γίνει πραγματικότητα το ενδεχόμενο αναβολής της πρεμιέρας έτσι ώστε να μπορέσουν να προετοιμαστούν καλύτερα εκμεταλλευόμενοι στη συνέχεια την διακοπή του πρωταθλήματος που υπάρχει για δύο εβδομάδες λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας. 

Ο Νίκος Αναστόπουλος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στο συγκεκριμένο γεγονός λέγοντας : «Είχαμε μόνο δύο εβδομάδες στη διάθεση μας για να προετοιμαστούμε και την τρίτη εβδομάδα ξεκινάει το πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια καλή ετοιμότητα για το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο αν και γνωρίζουμε ότι δεν θα είμαστε 100% έτοιμοι. Το καλό θα ήταν για εμάς να μην αρχίσει την άλλη εβδομάδα το πρωτάθλημα ώστε να έχουμε μετά στην διακοπή για την Εθνική δύο εβδομάδες για να προετοιμαστούμε καλύτερα και με τους καινούργιους παίκτες που θα έρθουν. Μια σωστή προετοιμασία διαρκεί από 6 εως 8 εβδομάδες και εμείς έχουμε κάνει μόνο δύο». 

Για τα μεταγραφικά ζητήματα που καίνε στην κυριολεξία στην κρητική ομάδα ο τεχνικός του ΟΦΗ όπως συνηθίζει δεν άνοιξε τα χαρτιά του και δεν μπήκε στην διαδικασία να σχολιάσει την ονοματολογία των τελευταίων ημερών : «Γίνονται κάποιες κινήσεις για να ενισχυθεί η ομάδα με 6-7 παίκτες όπως ήταν το αρχικό πλάνο. Έχουμε αργήσει κάπως αλλά θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί στις κινήσεις που θα κάνουμε». 

Για την τύχη των υπο δοκιμή ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στην προετοιμασία και στα φιλικά της ομάδας τόνισε : «Έναν παίκτη που μας προτείνετε και δεν τον γνωρίζουμε θέλουμε να τον δούμε από κοντά μέσα από κάποια τέστ. Δεν ξέρω ποιοι παίκτες εξ αυτών που δοκιμάστηκαν στο Καρπενήσι θα είναι μαζί μας και στη συνέχεια γιατί για να γίνει μια μεταγραφή δεν αρκεί μόνο να είναι ένας παίκτης καλός αλλά να τα βρει η ομάδα και στο οικονομικό μαζί του. Αυτός που θα είναι σίγουρα μαζί μας και τις επόμενες ημέρες θα είναι ο Σόουζα. Στην εβδομάδα που μπαίνει θα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα για να πάρουμε τους παίκτες που θέλουμε». 

«Θα κοιτάξουμε να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα» 

Ο Λεωνίδας Καμπάνταης ήταν αυτός που μίλησε από την πλευρά των παικτών λέγοντας ότι : «Το πολύ δύσκολο κομμάτι που ήταν η προετοιμασία πέρασε και παρά το γεγονός ότι δεν είμαστε στο επιθυμητό στάδιο υπάρχει και μια διακοπή που έρχεται μετά το ματς με τον Ατρόμητο που μας δίνει την ευκαιρία να δουλέψουμε περισσότερο. Θα κοιτάξουμε όμως να είμαστε όσο το δυνατόν έτοιμοι για το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο. Περάσαμε πάντως δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες λόγω και του ότι είχαμε και τα παιχνίδια των πλέϊ οφ». 

Για τον ΟΦΗ της νέας αγωνιστικής περιόδου ο επιθετικός της κρητικής ομάδας επισήμανε : «Το καλό είναι ότι έχει μείνει ο βασικός κορμός της ομάδας από την περσινή χρονιά και χρειάζονται κάποιοι προσθήκες έτοιμων παικτών που θα έρθουν και θα βοηθήσουν άμεσα». 

Μόνο ο Σόουζα ήρθε στο Ηράκλειο 

Από τους υπο δοκιμή ποδοσφαιριστές μαζί με την υπόλοιπη αποστολή του ΟΦΗ ήρθε μόνο ο Βραζιλιάνος στόπερ Ντένις Σόουζα για τον οποίο ο τεχνικός της κρητικής ομάδας έχει ανάψει το «πράσινο» φως για να αποκτηθεί και φαίνεται ότι υπάρχει και ταύτιση στο οικονομικό κομμάτι με τον ποδοσφαιριστή. 

Αυτός που δεν ήρθε στο Ηράκλειο και προκάλεσε έκπληξη ήταν ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ Βάντο που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο φιλικό με τον Παναιτωλικό, αλλά είτε φαίνεται ότι υπάρχει διαφορά στο οικονομικό με τον παίκτη είτε υπάρχει άλλη καλύτερη λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας που το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται ενίσχυση και μάλιστα άμεσα.