Τρίτη απόγευμα και η οδός Τζανακάκη δεν θυμίζει σε τίποτα τον δρόμο που έχουμε συνηθίσει με την έντονη κυκλοφορία οχημάτων και τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα.

Δεν έγινε κάποιο θαύμα, απλά, στα πλαίσια της συμμετοχής του δήμου Χανίων στην  “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017”, είχε προγραμματιστεί η διακοπή της κυκλοφορίας από τις 4 μέχρι τις 11 το βράδυ ενώ οι δράσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Στόχος των δράσεων είναι η προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις αλλά και στους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής.

 
Βεβαια το “ξαφνικό” κλείσιμο του κεντρικού δρόμου απο το ύψος της οδού Νεάρχου μέχρι την Δημοτική Αγορά είχε σαν αποτέλεσμα και το μποτιλιάρισμα στους άλλους δρόμους.
 
 

Οι επόμενες εκδηλώσεις

– Τετάρτη 20/9/2017: Δράση “Δημιουργία δοκιμαστικού ποδηλατόδρομου” στην οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη με την τοποθέτηση κατακόρυφων ελαστικών κυλίνδρων αποτροπής παράνομης στάθμευσης.’

– Πέμπτη 21/9/2017, στις 19.00:

“Με γραμματόσημο ένα ποδήλατο”, στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Κήπου για παιδιά, ηλικίας 10-12 ετών, συντονίστρια η Πολιτικός Μηχανικός, Ερωφίλη Γαγάνη.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook