Aνακοίνωση αναφορικά με το αναπτυξιακό συνεδριο  που ξεκινά σήμερα στο Ηράκλειο εξέδωσε ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού  Ηρακλείου  “Νίκος  Καζαντζάκης”, ξεκαθαρίζοντας πως τα μέλη του δεν θα συμμετέχουν σε αυτό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ο  Σύλλογος  Εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού  Ηρακλείου  “Νίκος  Καζαντζάκης”  με αφορμή το Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης  και την ομιλία του Υπουργού Παιδείας έχει να παρατηρήσει τα εξής:

Η  επικοινωνιακή φιέστα του  Υπουργού Παιδείας στην πόλη μας, δεν είναι μόνο λειτουργικά και πολιτικά περιττή αλλά  και  επικίνδυνη από κοινωνικής και εκπαιδευτικής άποψης.

Την ώρα που η  Πρωτοβάθμια και  Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ταλανίζεται από τις  ασκήσεις επί χάρτου προκειμένου να  ανατρέψει το  βαρύ εις  βάρος  της  κλίμα, την ώρα που χιλιάδες  συνάδελφοι μας  αναπληρωτές μετακινούνται ως βαλίτσα από πόλη σε  πόλη κάθε  χρόνο, την ώρα  που  οι οικογένειες των μαθητών υποχρεώνονται σε  όλο και ογκωδέστερες δαπάνες για  να συμπληρώσουν τα κενά του εκπαιδευτικού συστήματος, ο κ Υπουργός και οι επιτελείς του προσφέρουν «καθρεφτάκια και χάντρες για ιθαγενείς».

Η εκπαιδευτική κοινότητα δεν μπορεί να  ανεχτεί άλλο την ανευθυνότητα, την ασυνέπεια και την ολιγωρία του Υπουργού Παιδείας και των περιφερειακών υπηρεσιών  του.

Η  ελληνική κοινωνία θα αντισταθεί  στην δημαγωγία, την υποσχεσιολογία και το λαϊκισμό του κ. Υπουργού και της Κυβέρνησης στο σύνολό της.

Χρειάζεται ένα σχολείο:

Εθνικό στην σύλληψη του,

σύγχρονο στην στόχευσή του

και ευρωπαϊκό στην πολιτική του αντίληψη.

Αυτό το σχέδιο προϋποθέτει την εγρήγορση και την  ενάργεια όλων μας, με λογικές και πρακτικές συναίνεσης και δημοκρατικής συμμετοχής όλων των δυνάμεων της κοινωνίας μας.

Οι φιέστες αυτού του  είδους δεν λειτουργούν σε αυτήν την κατεύθυνση, σε καμία περίπτωση. Για αυτό οι εκπαιδευτικοί της διδακτικής πράξης απουσιάζουν .

Ο  Σύλλογος  Εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού  Ηρακλείου  “Νίκος  Καζαντζάκης”   εκφράζει την αντίθεση του στην επικοινωνιακή φιέστα της  Κυβέρνησης και απέχει από τέτοιου είδους διαδικασίες και λογικές”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook