Παρασκευή 22 Σεπ 2017 (πανευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο)  18.30 Πλ. Αγοράς  

Ανακοίνωση της συλλογικότητας “Ποδηλάτρεις”

“Αυτό  που στιγματίζει την φετινή εβδομάδα βιώσιμης κινητικότητας  και την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο είναι η σωρεία των τροχαίων ατυχημάτων που έχει στοιχειώσει τον τόπο μας. Η Τροχαία Χανίων έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης σε αυτό το αιματοβαμμένο γαϊτανάκι.

Για αυτό προσκαλούμε όλους τους πολίτες των Χανίων την Παρασκευή 22 Σεπ 2017 (πανευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο)  στις 6.30μμ στην  Πλατεία Αγοράς  σε μια συγκέντρωση αφύπνισης  με θέμα τα τροχαία δυστυχήματα και τις ευθύνες της Πολιτείας.   Σας περιμένουμε με ποδήλατο ή με τα πόδια, είτε με δρόμους ανοιχτούς  είτε με κλειστούς (λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού).

Η πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων τόσο για την  τοποθέτηση κορινών αποτροπής στάθμευσης  όσο και για τις εκδηλώσεις αυτής της εβδομάδας ( η οδός Τζανακάκη  πεζοδρομημένη για λίγες ώρες την Τρίτη 19/9 ήταν  πράγματι μια όαση)  μας προκαλεί έκπληξη, μιας και ο Δήμαρχος μάς είχε συνηθίσει στην εκκωφαντική αδράνεια των προηγούμενων ετών. Επιτέλους,  ίσως εισακούστηκαν  κάποια  ελάχιστα από αυτά που τόσα χρόνια προτείνουν οι ποδηΛάτρεις.   Κάλιο αργά παρά ποτέ.

Ωστόσο,  μια μέρα μετά  η Τζανακάκη πάλι ήταν μια από τα γνωστά.  Απαιτούμε ο Δήμος να δείξει αποφασιστικότητα  και να προχωρήσει σε μόνιμες λύσεις  για το κυκλοφοριακό στην πόλη. Και αυτές πρέπει να περιλαμβάνουν μέτρα για ασφαλή και άνετη  κυκλοφορία πεζών και ποδηλατών, όπως έχουμε πολλάκις υποδείξει.

Πρόταση:  Αφού ήδη εγκαταστάθηκαν οι κορίνες του «δοκιμαστικού» ποδηλατόδρομου στην Χ’’Μιχάλη Γιάνναρη,  ας  παραμείνουν ώστε να δούμε πώς θα είναι ο δρόμος με ποδηλατόδρομο και χωρίς παρκαρισμένα οχήματα . Εννοείται ότι  απαιτείται και η σχετική σήμανση. Αν ο Δήμος δεν μπορεί, εμείς προσφέρουμε το βάψιμο της ποδηλατικής λωρίδας. Και τις σχετικές πινακίδες…”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook