Δεν φεύγει κανένας! Αυτή ήταν η είδηση που βγήκε από το Δ.Σ της ΠΑΕ ΟΦΗ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ και αφορούσε την παραμονή της υπάρχουσας διοίκησης στο τιμόνι του Κρητικού συλλόγου.

Συγκεκριμένα, τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν δύο και είχαν να κάνουν α) με την απόρριψη της ένστασης που είχε κατατεθεί κατά του κύρους του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες και β) με την εξαγγελία του Νίκου Μαχλά πριν είκοσι περίπου ημέρες, ότι παραιτείται από την προεδρία του συλλόγου.

Όσον αφορά στη χθεσινή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ ΟΦΗ, αποφάσισαν να ασκήσουν έφεση η οποία θα κατατεθεί σήμερα στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ με την ελπίδα ότι θα αλλάξει το αρχικό πόρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν στον ΟΦΗ δεν βρουν ούτε και εκεί δικαίωση, τότε το πιο πιθανό σενάριο είναι να προσφύγει στο CAS (Ευρωπαϊκό δικαστήριο).

Μετά το τέλος του διοικητικού συμβουλίου η διοίκηση εξέδωσε της ανακοίνωση

\”Η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ, μετά την απόρριψη της ένστασής της κατά του κύρους του αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα- ΠΑΕ ΟΦΗ στην πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή, επιθυμεί να θέσει υπόψη οποιουδήποτε διαθέτει ακόμη αντανακλαστικά, τον παρακάτω προβληματισμό :

Πιθανή οριστική νομιμοποίηση με δεδικασμένο της εισβολής οπαδού εντός αγωνιστικού χώρου, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια δυο βασικών ποδοσφαιριστών της μιας εκ των δύο ομάδων και την αλλαγή των αγωνιστικών ισορροπιών ενός παιχνιδιού από εξωγενείς παράγοντες υπέρ της αντίπαλης ομάδας, είναι επικίνδυνη και μπορεί να αποβεί μοιραία για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού.

Καλούμε όλα τα αρμόδια όργανα, τους πολιτικούς προϊσταμένους αλλά και την ελληνική κοινωνία να σκύψουν πάνω από το σοβαρότατο αυτό θέμα που ανακύπτει πριν είναι πολύ αργά –αν δεν είναι ήδη. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος γενίκευσης των φαινομένων της βίας.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΟΦΗ κινείται συντεταγμένα με συγκεκριμένες ενέργειες από την αρχή της περιόδου στον τομέα της πρόληψης της βίας και θα εξακολουθήσει να το πράττει. Καλεί τον κόσμο της ομάδας να μην παγιδευτεί στις νοσηρές νοοτροπίες και στα νέα ήθη που φαίνεται  να προσπαθούν να επιβάλλουν ορισμένοι στο χώρο του ελληνικού αθλητικού γίγνεσθαι, αλλά να συνεχίσει να συμπαραστέκεται με αξιοπρέπεια, ήθος και σθένος στην ομάδα μας, όπως έχει πράξει μέχρι σήμερα.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ ομόφωνα αποφάσισε να ανακαλέσει τη παραίτηση της και να εξακολουθήσει με μεγαλύτερο πείσμα τη προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων της ομάδας. Καλούμε το κόσμο του ΟΦΗ σε διαρκή συσπείρωση και συστράτευση στη κρίσιμη αυτή συγκυρία, πάντα με γνώμονα τη προστασία της ομάδας από κάθε επιβουλή.\” 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook