Ο πάπας Βενέδικτος 16ος κάλεσε τους 1,5 εκατομμύριο καθολικούς νέους που παρακολούθησαν τη λειτουργία στην οποία χοροστάτησε σήμερα στην αεροπορική βάση Κουάτρο Βιέντος, κοντά στη Μαδρίτη, να διαδώσουν το ευαγγέλιο και σε άλλους που αναζητούν αξίες καλύτερες απ\’ αυτές που προσφέρει η σύγχρονη κοινωνία.

Ολοκληρώνοντας την τετραήμερη επίσκεψή του στην Ισπανία, η οποία σηματοδοτήθηκε από διαμαρτυρίες, ο πάπας είπε στους προσκυνητές από 190 χώρες που συγκεντρώθηκαν στη Μαδρίτη για να συμμετάσχουν στις Παγκόσμιες Ημέρες Νεολαίας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ότι τους ανατέθηκε «η εξαιρετική αποστολή» να γίνουν ιεραπόστολοι του Χριστού σε άλλες χώρες που είναι γεμάτες με νέους ανθρώπους οι οποίοι αναζητούν καλύτερες αξίες.

Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, κρατώντας σημαίες των χωρών τους και φορώντας καπέλα για να προστατευθούν από τον ήλιο, προσευχήθηκαν, χειροκρότησαν και επευφήμησαν τον πάπα στη διάρκεια της λειτουργίας. Ο πάπας διάβασε το κήρυγμά του καθισμένος σ\’ ένα λευκό θρόνο, παρουσία του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και της βασίλισσας Σοφίας.

Ο πάπας ανακοίνωσε εξάλλου ότι οι επόμενες Παγκόσμιες Ημέρες Νεολαίας θα πραγματοποιηθούν το 2013 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Το κόστος της επίσκεψης του πάπα στη Μαδρίτη εν μέσω ύφεσης και υψηλής ανεργίας, προκάλεσε τις διαμαρτυρίες μερικών Ισπανών. Αυστηρά μέτρα ασφαλείας είχαν ληφθεί για την επίσκεψη του ποντίφικα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook