Ξεναγήθηκε στο Ιδρυμα από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Ταβερναράκη – Μίλησε με νέους ερευνητές

Τελευταία ενημέρωση 14:20

Στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας έφτασε λίγο πριν τις 11:30 ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός θα ξεναγήθηκε στο ΙΤΕ από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Ταβερναράκη ενώ συνοδευόταν από τον υπουργό Επικρατείας κ. Βερναρδάκη και τον υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας κ. Φωτάκη.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και ενημερώθηκε για τις επιστημονικές ανακαλύψεις και τα σπουδαία επιτεύγματα του ιδρύματος.

Στη συνέχεια είχε συνάντηση με τη διοίκηση του ΙΤΕ ενω ακολούθησε συνάντηση με 50νέους ερευνητές του ιδρύματος.

Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στους ερευνητές τόνισε πως η κυβέρνηση στηρίζει τον κλάδο της έρευνας και ιδιαίτερα τις νεοφυείς επιχειρήσεις που είναι κοντά σε ερευνητικά ιδρύματα.

“Αριστεία για εμάς είναι η συνεργασία πολλών ανθρώπων για το κοινό καλό”, ανέφερε ο κ. Τσίπρας που δεν παρέλειψε να απαντήσει έμμεσα και σε δηλώσεις του αρχηγού της αξιωμάτική αντιπολίτευσης λέγοντας: “Για εμάς η διαφορετικότητα είναι που υπάρχει, την ανισότητα την πολεμάμε με σκοπό να έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα”.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ενθουσιασμένος από το ίδρυμα. “Χαίρομαι που το ΙΤΕ είναι ένα από τα πλεόν αναγνωρισμένα ερευνητικά κέντρα όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά κια παγκοσμίως. Συνεχίστε προς αυτήν την κατέυθυνση” είπε στους εργαζόμενους του ιδρύματος

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά για οριμένους από τους παρευρισκόμενους ερευνητές οι οποίοι επέστρεψαν από το εξωτερικό για να συνεχίσουν την έρευνά τους στο ΙΤΕ.

“Εσείς είστε το παράδειγμα”, τους είπε συνεχίζοντας” και αυτό ελπίζω να συνεχιστεί έτσι ώστε το brain drain να έχει αντίστροφη πορεία και να είμαστε μια χώρα που θα έχι πολούς νέους επιστήμονες”.

Ο κ. τσίπρας αποχώρησε από το ΙΤΕ λίγο μετά τις 14:00 και πλεόν αναμένεται η ομιλία του στι.ς 19:30 στο κινηματοθέατρο Αστόρια.


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook