Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου:

“Η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου καλεί σε πανεργατικό ξεσηκωμό όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους στο πλάι των υπόλοιπων εργαζομένων του Ηρακλείου με αφορμή την φιέστα του αναπτυξιακού συνεδρίου που πραγματοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Κρήτη την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη.

          Η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες προσπαθεί να πείσει τον λαό και την εργατική τάξη ότι η “ανάπτυξη της οικονομίας” και η “στήριξη της ανάκαμψης και ανταγωνιστικότητας” θα έχει κοινά οφέλη για τους επιχειρηματίες και τον λαό. Με τον κουρνιαχτό της δήθεν “δίκαιης ανάπτυξης” προσπαθεί να κρύψει τα μνημόνια διαρκείας και  την νέα επίθεση που ετοιμάζει με το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης.

          Όμως πλέον οι εργαζόμενοι και ένα παραπάνω οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν τσιμπάμε στα παραμύθια τους και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις σημαίνει “ανάπτυξη” στον κλάδο του τουρισμού.

          Η λεγόμενη “ανάπτυξη” που κλίνουν σε όλες τις πτώσεις, είναι ανάπτυξη για τους ξενοδόχους όπου για 6η συνεχόμενη χρονιά μετράνε νέα δισεκατομμύρια κέρδη ενώ οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βλέπουν όξυνση της εκμετάλλευσης τους σε εργασιακούς χώρους – γαλέρες.

·         Η “ανάπτυξή” τους είναι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι σε δεκάδες ξενοδοχεία.

·         Η “ανάπτυξή” τους είναι τα 10ωρα, τα 12ωρα, οι απλήρωτες υπερωρίες.

·         Η “ανάπτυξή” τους είναι οι λιποθυμίες των καμαριέρων και των λαντζιέρηδων μέσα στη σεζόν.

·         Η “ανάπτυξή” τους είναι οι Ενώσεις Προσώπων που διαλύουν τους μισθούς και τους φτάνουν στα 586 ευρώ.

·         Η “ανάπτυξή” τους είναι οι 13 μορφές ευέλικτων μορφών απασχόλησης που υπάρχουν στον κλάδο.

·         Η “ανάπτυξή” τους είναι η 6μηνη δουλειά και η 6μηνη ανεργία με το επίδομα των 360ευρώ.

          Οι εργαζόμενοι ξέρουμε πολύ καλά από την εμπειρία μας ότι τα κέρδη των ξενοδόχων δεν μπορούν να πάνε μαζί με την ικανοποίηση των αναγκών και των δικαιωμάτων μας.

          Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις κυβερνητικές διακηρύξεις στο αναπτυξιακό συνέδριο, δεν θα πέσουμε στην παγίδα περί «δίκαιης ανάπτυξης». Η Κυβέρνηση θα βρει απέναντι της κι εδώ στην Κρήτη τη μαχητική απάντηση των εργαζομένων στην κοροϊδία που θέλει να πλασάρει.

          Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε ούτε από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, από την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου που καταθέτει και τώρα, για άλλη μια φορά τα διαπιστευτήριά της στους μεγαλοξενοδόχους και την κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι όχι μόνο δεν πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των εργαζομένων μπροστά στα σοβαρά προβλήματα των συναδέλφων στη τουριστική σεζόν και την κοροϊδία της κυβέρνησης με το λεγόμενο “αναπτυξιακό συνέδριο”, αλλά αρνήθηκαν να καλέσουν συνεδρίαση ακόμα και του Διοικητικού Συμβουλίου. Ενώ την ίδια στιγμή παραμένει αναπάντητο το ερώτημα αν ετοιμάζουν εν κρυπτώ συνάντηση-χαριέντισμα με την υπουργό εργασίας…

            Απευθύνουμε κάλεσμα οργάνωσης, αγώνα κι αντεπίθεσης στους ξενοδοχοϋπάλληλους: οργανωμένος εργάτης είναι ο δυνατός εργάτης! Σε κάθε ξενοδοχείο να οργανώσουμε μία επιτροπή που να συσπειρώνει την πλειοψηφία των συναδέλφων, να έρθουμε σε επικοινωνία με την Επιτροπή Αγώνα  ώστε από κοινού να παλέψουμε για:

– Για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε αυτά τα χρόνια από ξενοδόχους – κυβερνήσεις – μνημόνια με τις πλάτες και του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

– Για να διεκδικήσουμε δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας και τον πλούτο και τη χλιδή που παράγουμε με τον ιδρώτα μας και μας τον κλέβουν μια χούφτα ξενοδόχοι, τραπεζίτες, βιομήχανοι, μεγαλέμποροι.

          Με την οργάνωση και τον αγώνα μας, να ανοίξουμε το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Να διεκδικήσουμε ακόμα πιο μαχητικά, ακόμα πιο οργανωμένα:

·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

·         Υποχρεωτικότητα, επέκταση σε όλη τη χώρα των ΣΣΕ και ισχύ της ευνοϊκότερης σύμβασης.

·         8ωρο, 5ήμερο, 40ωρο με μισθούς που να ανταποκρίνονται στο σημερινό επίπεδο διαβίωσης.

·         Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία και του τρόπου υπολογισμού όπως ήταν πριν από την κρίση. Επέκτασή του σε όλο τον κλάδο του Τουρισμού-Επισιτισμού.

·         Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές δουλειάς, τα δουλεμπορικά, η ενοικιαζόμενη εργασία.

·         Επίδομα ανεργίας για τους εποχικούς 600 ευρώ το μήνα μέχρι να επαναπροσληφθούν.

·         Μέτρα που να διασφαλίζουν την πρόληψη, την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς.

Η “ανάπτυξή” τους τσακίζει τη ζωή μας!

Οργάνωση, αγώνας και αντεπίθεση η επιλογή μας!

ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων και των Επιτροπών Αγώνα

Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κορνάρου”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook