Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, η δημιουργία του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι και η αναβάθμιση του αεροδρομίου «Καζαντζάκης» είναι τα έργα για τα οποία δεσμεύεται η κυβέρνηση.

«Τέρμα στο παλιό, τέρμα στις παλιές κακές πρακτικές του παρελθόντος», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο Κρήτης.

Όπως υποστήριξε: « Υπήρχε κατά τη δική μου άποψη σκόπιμα, έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και για τη χώρα μας και για τις υποδομές».
 
Αναφερόμενος στο γενικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για έργα υποδομών στην Κρήτη τόνισε ότι για πρώτη φορά υπάρχει ένας στρατηγικός σχεδιασμός για τον Βόρειο Οδικό Άξονα του νησιού που αφορά το σύνολο του ΒΟΑΚ με νέα χάραξη.
 
Παράλληλα, κάλεσε τις τοπικές κοινωνίες να τοποθετηθούν για το τι μοντέλο ανάπτυξης θέλουν για το νησί. «Το τι θέλουμε να κάνουμε δεν πρέπει να το συζητάμε σε κλειστά γραφεία της Αθήνας. Αλλά να σχεδιάζουμε σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και την κοινωνία», ανέφερε.

Όπως διευκρίνησε θα γίνουν μελέτες σκοπιμότητας και εαν αυτές δείξουν πως ο νέος ΒΟΑΚ θα είναι βιώσιμος και πέρα απο τον Άγιο Νικόλαο, τότε θα γίνει.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, η δημιουργία του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι και η αναβάθμιση του αεροδρομίου «Καζαντζάκης» είναι τα έργα για τα οποία δεσμεύεται η κυβέρνηση.
 
Μάλιστα για το αεροδρόμιο «Καζαντζάκης» προανήγγειλε ότι από την νέα χρονιά θα αποκτήσει νέα όψη με βελτίωση των υποδομών του και μεγαλύτερους εξωτερικούς χώρους.
 
Για την οδική ασφάλεια στο νησί προανήγγειλε δύο ομάδες έργων, 15 και 10 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει μια νέα λογική στην οδική εκπαίδευση.
 
Από το Ηράκλειο, ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι τον Μάιο του 2018 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στο φράγμα Αποσελέμη ενώ στην ιεράρχηση του υπουργείου υπάρχουν για όλο το νησί έργα που αφορούν φράγματα, την ύδρευση και την άρδευση.
 
Και κλείνοντας την τοποθέτηση του ο υπουργός Υποδομών τόνισε: «Τα έργα δεν ανήκουν σε κανένα υπουργό, σε καμία κυβέρνηση, σε κανένα περιφερειάρχη και δήμαρχο. Ανήκουν σε αυτόν που τα πληρώνει και αυτός είναι ο ελληνικός λαός».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook