Ένα αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους πιάτο που με ότι και αν τα συνοδεύσετε, πατάτες τηγανιτές, πουρέ, ρύζι, ζυμαρικά, το σίγουρο είναι ότι θα τα απολαύσετε. Μια εύκολη συνταγή που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε!

Υλικά 
για τους κεφτέδες

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
2 μεγάλα αυγά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή
λίγο αλάτι, πιπέρι

για τη σάλτσα ντομάτας

4 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. αλαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (πασάτα)
1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. πάπρικα
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση 

Για τους κεφτέδες: Σε ένα τρίφτη τρίβετε το κρεμμύδι και πολτοποιείτε το σκόρδο ή πολτοποιείτε στο μούλτι το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Τοποθετείτε το κιμά σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες και τον ζυμώνετε καλά με τα χέρια σας μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σκεπάζετε με μεμβράνη το μπολ και το βάζετε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνετε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί. Πλάθετε το μείγμα του κιμά σε μεγαλούτσικες μπάλες, τις τοποθετείτε στο ταψί και τις ψήνετε για 30-40 λ περίπου γυρίζοντάς τες 1-2 φορές για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Για τη σάλτσα ντομάτας: Τοποθετείτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, προσθέτετε 1 φλ. τσαγιού νερό, ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20 λ περίπου.
Ρίχνετε και τους ψημένους κεφτέδες μέσα στην κατσαρόλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 λ ακόμα. Σερβίρετε με ρύζι, πουρέ, πατάτες τηγανιτές ή ζυμαρικά της αρεσκείας σας.

sintayes.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook