Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και μίλησε στους νέους φοιτητές ο Κρητικός (με καταγωγή από τις Αρχάνες) καθηγητής του Πανεπιστημίου Harvard, Δρ Πέτρος Κουτράκης. 

Σε μια λιτή αλλά συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση, ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου τίμησε για μια ακόμα χρονιά τις μαθήτριες και τους μαθητές Εσπερινού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου και του 4ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.

Πρόκειται για μια από τις εκδηλώσεις που αποτελούν θεσμό για τον Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου και πραγματοποιούνται με στόχο να αναδειχτεί το μεγαλείο της δύναμης της προσπάθειας των μαθητών των νυχτερινών σχολείων της πόλης. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που έγινε αναφορά στον 82χρονο μαθητή Χαράλαμπο Μουδατσάκη με την ευχή όλων να είναι του χρόνου στους νέους φοιτητές που θα βραβευτούν από τον Ρ.Ο. Ηρακλείου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκε και μίλησε στους νέους φοιτητές ο Κρητικός (με καταγωγή από τις Αρχάνες) καθηγητής του Πανεπιστημίου Harvard, Δρ Πέτρος Κουτράκης. Μια σπουδαία προσωπικότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας των Η.Π.Α. με τεράστιο ερευνητικό έργο και πολλές δημοσιεύσεις σχετικές με την ανάπτυξη τεχνικών μέτρησης της έκθεσης του ανθρώπου και στη διερεύνηση των πηγών, των μεταφορών και της τύχης των ατμοσφαιρικών ρύπων.

Ο Δρ Κουτράκης είναι επικεφαλής του Προγράμματος Έκθεσης, Επιδημιολογίας και Κινδύνου και Διευθυντής του Ε.Π.Α. / Πανεπιστημιακού Κέντρου Χάρβαρντ, μέλος εθνικών και διεθνών επιτροπών, πρώην Τεχνικός Συντονιστής της Εφημερίδας της Ένωσης Αερομεταφορών και Απορριμμάτων, ενώ έχει δημοσιεύσει πάνω από 170 άρθρα στους τομείς της ποιότητας του αέρα, της έκθεσης και της εκτίμησης των επιπτώσεων στην υγεία και των οργάνων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook