Κι εκεί που νομίζαμε ότι η εξαγορά της Motorola Mobility από τη Google ήταν η είδηση της χρονιάς, έρχεται η HP να ταράξει εκ νέου τα νερά στο χώρο της τεχνολογίας. Ο Νο1 κατασκευαστής PC στον κόσμο ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την αγορά υπολογιστών!

Η HP ανακοίνωσε αυτές τις ημέρες την εξαγορά της Autonomy, μιας βρετανικής εταιρείας software. Η είδηση αυτή θα πέρναγε \”στα ψιλά\” αν δε συνοδευόταν από δηλώσεις της εταιρείας σχετικά με τις μελλοντικές της κινήσεις. Συγκεκριμένα, η HP ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωριστεί \”εν μέρει ή συνολικά\” το τμήμα υπολογιστών. Παράλληλα, η HP δήλωσε ότι σταματά την κατασκευή συσκευών με το λειτουργικό σύστημα webOS.

Μπορεί η διακοπή του project webOS να φαντάζει απολύτως λογική, δεδομένης της πολύ περιορισμένης απήχησής του, ωστόσο η απόσυρση από την αγορά υπολογιστών μοιάζει σχεδόν εξωπραγματική, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για τον Νο1 κατασκευαστή στον κόσμο. Απ\’ ό,τι φαίνεται, όμως, το τμήμα υπολογιστών δεν αφήνει σημαντικά κέρδη, παρά τον τεράστιο τζίρο του.

Η συγκεκριμένη στροφή, πάντως, είχε διαφανεί εδώ και αρκετό καιρό. Το Σεπτέμβριο του 2010 ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης ο Leo Apotheker, ο οποίος έδειξε από την αρχή να προτιμά το \”μοντέλο IBM\”. Η τελευταία εγκατέλειψε πριν από αρκετά χρόνια την αγορά υπολογιστών και εστίασε στις υπηρεσίες και την καινοτομία, μια κίνηση που εκ του αποτελέσματος κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχής. Το μονοπάτι αυτό φαίνεται να ακολουθεί τώρα και η HP, κάτι που αντανακλάται σε πρώτη φάση στην εξαγορά της Autonomy.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook