Έκδηλη ήταν η ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου με την αναφορά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την άμεση κατασκευή των κόμβων στην Αγία Πελαγία.

Ένα κομβικής σημασίας έργο για την ευρύτερη περιοχή για το οποίο η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου με την υποστήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης αγωνίζεται εδώ και αρκετά χρόνια και που δείχνει ότι έχει φτάσει στο τελικό του στάδιο για την δημοπράτηση. Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη επίσκεψη του στο Δήμο Μαλεβιζίου, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γ. Δέδες είχε αναφερθεί στο θέμα των συγκεκριμένων κόμβων, τονίζοντας ότι τα χρήματα του έργου υπάρχουν από το πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας του ΕΣΠΑ και ότι πρόκειται για το πλέον ώριμο έργο του ΒΟΑΚ. Είχε επίσης δεσμευτεί ότι σύμφωνα και με τον σχεδιασμό και την βούληση του Υπουργείου, μέσα στον Σεπτέμβριο θα έχουμε την έγκριση του τεχνικού δελτίου του έργου, καθώς και την έγκριση δημοπράτησης, η οποία και θα πραγματοποιηθεί εντός του 2017.

Η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου πλέον, αναμένει την υλοποίηση των παραπάνω δεσμεύσεων την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τονίζει σε όλες τις κατευθύνσεις ότι θα συνεχιστούν οι πιέσεις έτσι ώστε αυτό το κομβικής σημασίας έργο να ολοκληρωθεί στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Παράλληλα, υπενθυμίζει και το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή απέστειλε ξανά προ 10ημέρου στους αρμόδιους φορείς σχετική επιστολή και για τον κόμβο της Λυγαριάς. Ένα σημείο που είχε επισκεφτεί ο Δήμαρχος μαζί με τον Γεν. Γραμματέα Υποδομών, δείχνοντάς του την επικινδυνότητά του και την αναγκαιότητα κατασκευής κόμβου ασφαλούς πρόσβασης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook