Tα 6,5 δισ. δολάρια έφτασαν οι δαπάνες των επισκεπτών της Airbnb σε εστιατόρια 44 πόλεων από όλο τον κόσμο, το 12μηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017.

Το ποσό αυτό είναι κατά 2 δισ. δολάρια μεγαλύτερο σε σύγκριση με το προηγούμενο 12μηνο.

Όταν ταξιδεύουν, οι χρήστες της Airbnb δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους στα εστιατόρια και στα γεύματα, και πολύ μικρότερο ποσοστό στις αγορές, τις μεταφορές και την αναψυχή.Κατά μέσο όρο, οι ημερήσιες δαπάνες τους σε εστιατόρια ανέρχονται μεταξύ 40 και 100 δολάρια ανά επισκέπτη.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα της Airbnb, το 43% των δαπανών τους σε εστιατόρια γίνεται στη γειτονιά του σπιτιού της Airbnb όπου επέλεξαν να μείνουν ενώ το 56% των χρηστών της πλατφόρμας που την επέλεξαν για να εξοικονομήσουν στο κόστος διαμονής, δαπάνησαν περισσότερα σε άλλα έξοδα, όπως φαγητό και ψώνια.2,8 δισ. δολάρια για τα εστιατόρια στην Ευρώπη

Το εν λόγω 12μηνο, οι επισκέπτες της Airbnb στην Ευρώπη δαπάνησαν περισσότερα από 2,8 δισ. δολάρια σε εστιατόρια, σε 10 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Ξόδεψαν δηλαδή 800 εκατ. δολάρια περισσότερα για να δειπνήσουν σε κάποιο εστιατόριο. Δείτε τις ετήσιες δαπάνες των επισκεπτών της Airbnb στα εστιατόρια μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων…

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Airbnb λάνσαρε τη νέα συνεργασία της με την Resy, βάσει της οποίας οι ταξιδιώτες θα μπορούν να κάνουν κράτηση σε επιλεγμένα εστιατόρια απευθείας από την πλατφόρμα της Airbnb.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook