Ζητήματα που αφορούν το ΒΙΠΑ Ιεράπετρας συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που πραγματοποίηθηκε

Ζητήματα που αφορούν το ΒΙΠΑ Ιεράπετρας συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, 
κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με τα μέλη του  διοικητικού  συμβούλιου της ανώνυμης εταιρείας ΒΙΠΑ Ιεράπετρας  ΑΕ., κ. Σ. Γιακουμάκη, κ. Μ. Παπαδάκη και κ. Γ. Σωμαράκη.

Η ενημέρωση για τον σχεδιασμό του έργου, το αίτημα για κρατική ή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, η στήριξη από τον Δήμο Ιεράπετρας,  αλλά και η εναλλακτική πρόταση για δημιουργία μικρότερου ΒΙΠΑ, εφόσον υπάρξουν δυσκολίες με τους ιδιοκτήτες γης  ήταν θέματα που συζητήθηκαν  αναφορικά με την μεγάλη αυτή επένδυση. 

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας  «πρόκειται για ένα έργο αναγκαιότητας που σε κάθε περίπτωση θα υποστηρίξουμε προκειμένου να φτάσει προς υλοποίηση. Το εν λόγω έργο μάλιστα συμπεριέλαβα και στο  υπόμνημα που παρέδωσα στον Υπουργό Υποδομών, κ. Σπίρτζη κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Ιεράπετρας τις προηγούμενες ημέρες αιτούμενος 
κρατική ή ευρωπαϊκή επιχορήγηση – χρηματοδότηση. Όπως και εκεί αναφέρεται,  η χρηματοδότησή του και η άμεση κατασκευή του θα προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον, στηρίζοντας την ανάπτυξη του Δήμου Ιεράπετρας και της ευρύτερης περιοχής πράγμα που οφείλουμε να διεκδικήσουμε και μέσα από συναντήσεις που θα προγραμματίσουμε το επόμενο διάστημα στην Αθήνα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων με αφορμή τη συνάντηση ο Δήμαρχος Ιεράπετρας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook