Με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας – Σχεδιάζεται πιστοποιητικό γλωσσομάθειας νέων και αρχαίων ελληνικών

Νέος τρόπος πιστοποίησης των ξένων γλωσσών με την χρήση της τεχνολογίας στο σύστημα των εξετάσεων παρουσίασε στη βρετανική πρεσβεία ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών και πρόεδρος του ομίλου PeopleCert Βύρων Νικολαίδης έχοντας στο πλευρό του τον πρώην CEO των πιστοποιήσεων αγγλικής γλώσσας του Cambridge Dr. Michael Milanovic. 

Mετά την Αγγλία, την Ουαλία και τη Νέα Ζηλανδία, η LanguageCert, αξιοποιώντας την καινοτόμο τεχνολογία θα δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να μπορούν να συμμετέχουν στο μέλλον στις εξετάσεις μέσα από τα κινητά, τους υπολογιστές και τα τάμπλετ τους. Ο κ. Νικολαίδης σημείωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι η LanguageCert, η πλέον καινοτόμος και προηγμένη ESOL στον κόσμο εισέρχεται στην ελληνική αγορά. Με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών της PEOPLECERT, όπως το Διαδικτυακό Σύστημα Επιτήρησης (Online Proctoring) και με την κατοχή από την πλευρά μας του πιο σημαντικού κα ιέμπειρου Συμβουλευτικού Συμβουλίου, η LanguageCert αποτελεί την επόμενη γενιά Πιστοποιητικών Αγγλικής Γλώσσας». 

Kαι τόνισε οτι: «Παρ’ ότι η αγγλική γλώσσα σήμερα είναι η κυρίαρχη γλώσσα ανάμεσα σε 6.000 που υπάρχουν, ουσιαστικά είναι «κοινή διάλεκτος» το portfolio ήδη επεκτείνεται στην ισπανική γλώσσα, έχοντας ξεκινήσει συνεργασία με το Salamanca, το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Ισπανίας και η προχωρά με την επεξεργασία πιστοποιήσεων σε πολλές άλλες γλώσσες, όπως η τουρκική, η γαλλική, η γερμανική και τα ελληνικά με απώτερο στόχο μας να αγγίξουμε με πολύ μεγάλο σεβασμό την αρχαία ελληνική γλώσσα».  

Και υπογράμμισε: «Σχεδιάζουμε ένα πιστοποιητικό γλωσσομάθειας νέων και αρχαίων ελληνικών» είπε χαρακτηριστικά ο Ειδικότερα, η LanguageCert PeopleCert προσφέρει ορισμένες καινοτομίες που διαφοροποιούν το LanguageCert InternaYonal ESOL (αγγλικά για μη αγγλόφωνους)σε σχέση με άλλες πιστοποιήσεις. Οι υποψήφιοι μπορούν να δώσουν και τις δύο εξετάσεις μαζί ή σε διαφορετικές εξεταστικές περιόδους, κατοχυρώνοντας την πιστοποίηση που πέτυχαν, ανεξαρτήτως αν έχουν επιτύχει στην άλλη. Συνολικά θα διενεργούνται 11 φορές το χρόνο στην Αθήνα και 4 σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ο φορέας αξιολόγησης και πιστοποίησης γλωσσικών δεξιοτήτων LanguageCertείναι , αναγνωρισμένος από το O`ce of QualibcaYons and ExaminaYons RegulaYon(Ofqual), την Ανεξάρτητη Αρχή που ρυθμίζει την ποιότητα των εξετάσεων και τωναξιολογήσεων στην Αγγλία Στην Ελλάδα, τα επίπεδα αξιολόγησης γνώσης της αγγλικής γλώσσας B1, B2, C1 andC2 αναγνωρίζονται πλήρως από το ΑΣΕΠ. Σήμερα, εξετάσεις LanguageCert πραγματοποιούνται σε περισσότερα από 165 εξεταστικά κέντρα σε 25 χώρες.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook