Σε ανάρτηση η 18χρονη Ιτίρ Εσέν σύγκρινε το αίμα της εμμήνου ρύσεώς της με το αίμα των «μαρτύρων» του Ερντογάν, που χάθηκαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016

Η νικήτρια του διαγωνισμού ομορφιάς “Μις Τουρκία 2017” έχασε το στέμμα της, μία ημέρα μετά τη στέψη της, αφού συνέκρινε την έμμηνο ρύση της με το “αίμα των μαρτύρων” του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Η 18χρονη Ιτίρ Εσέν, που αναδείχθηκε “Μις Τουρκία” το βράδυ της Πέμπτης, μπήκε στο στόχαστρο λίγες ώρες αργότερα εξαιτίας ενός μηνύματος που είχε αναρτήσει πριν από περίπου δύο μήνες στο Twitter, προκαλώντας την αγανάκτηση πολλών χρηστών του διαδικτύου.

“Ο οργανισμός Μις Τουρκία, στόχος του οποίου είναι να προωθεί την εικόνα της Τουρκίας στον κόσμο, δεν μπορεί να δεχτεί μια τέτοια δημοσίευση” ανέφεραν οι οργανωτές του διαγωνισμού στη σελίδα του στο Facebook. Πρόσθεσαν ότι αφαίρεσαν τον τίτλο από την Εσέν και ότι είδαν το επίμαχο μήνυμα μετά τη νίκη της.

Τα περίπου 250 θύματα της απόπειρας πραξιοπήματος τιμούνται ιδιαίτερα στην Τουρκία και τα πορτρέτα τους έχουν αναρτηθεί σε πολλούς δημόσιους χώρους. Στις ομιλίες του ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρεται τακτικά στους “μάρτυρες” αυτούς.

“Σήμερα το πρωί μου ήρθε η περίοδός μου για να τιμήσω την ημέρα των μαρτύρων της 16ης Ιουλίου. Τιμώ την ημέρα αυτή χύνοντας δι’  αντιπροσώπου το αίμα που έχυσαν οι μάρτυρές μας” έγραψε η Εσέν στον λογαριασμό της στις 16 Ιουλίου φέτος.

Σήμερα ήταν αδύνατη η πρόσβαση στον λογαριασμό της, όμως ο οργανισμός “Μις Τουρκία” ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ιτίρ Εσέν ήταν όντως η συντάκτρια του μηνύματος.

Η Εσέν επρόκειτο να εκπροσωπήσει την Τουρκία στον διαγωνισμό “Μις Κόσμος” που θα διεξαχθεί στην Κίνα στις 18 Νοεμβρίου. Τον τίτλο της θα πάρει η πρώτη αναπληρωματική, Ασλί Σουμέν.

Η Εσέν δεν είναι η πρώτη “βασίλισσα της ομορφιάς” που πληρώνει το τίμημα των αναρτήσεών της στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Πέρσι, η Μερβέ Μπουγιουξαράτς, η Μις Τουρκία 2006, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο μηνών με αναστολή επειδή στον λογαριασμό της στο Instagram είχε αναρτήσει μια παραποιημένη εκδοχή του εθνικού τουρκικού ύμνου που περιείχε προσβλητικές εκφράσεις για τον πρόεδρο Ερντογάν.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook