Η Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε πρόβλημα την είσοδο της ακροδεξιάς στο κοινοβούλιο, τονίζοντας ότι θα δώσει μάχη για να κερδίσει ξανά τους ψηφοφόρους της.

«Έχουμε την εντολή να σχηματίσουμε κυβέρνηση. Χωρίς εμάς δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στις πρώτες δηλώσεις της μετά την ανακοίνωση των εξιτ πολ. 

«Δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά. Είχαμε ελπίδα για καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχαμε μία δύσκολη κυβερνητική περίοδο. Είμαστε το ισχυρότερο κόμμα. Έχουμε εντολή να σχηματίσουμε κυβέρνηση. Χωρίς εμάς δεν μπορεί να δημιουργηθεί κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά. 

«Για αυτό θέλω κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω τους ψηφοφόρους που μας εμπιστεύτηκαν, τους βοηθούς και τη νεολαία  μας. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ. Και να προσθέσω ότι μετά από 12 χρόνια κυβέρνησης είναι επιτυχία το ότι παραμένουμε το πρώτο κόμμα», συνέχισε η Άνγκελα Μέρκελ.  
«Αλλά το πρόβλημα είναι το AfD. Θα πρέπει να γίνει μία βαθιά ανάλυση, να δούμε τα προβλήματα των ψηφοφόρων μας, να ξανακερδίσουμε τους ψηφοφόρους μας. Γενικά να κάνουμε μία καλή πολιτική», τόνισε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook